Гречаний суп з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Ще одне смачне блюдо - гречаний суп з баклажанами. Смажені баклажани додають супу цікавий присмак. Кому-то вони нагадали гриби, хтось порівняв суп з розсольником. В результаті суп сподобався всім!
Опис приготування:
Гречка і баклажани добре поєднуються за смаком. Обсмажені баклажани можна додати в суп під час його приготування, а можна подати окремо при сервіруванні страви. Подробиці, як приготувати гречаний суп з баклажанами, дивіться в рецепті.
- Бульйон м'ясний - 2 L
- Картопля - 3 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Крупа гречана - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний горошок - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
Підготуйте овочі. Вимийте їх, очистіть. Гречку промийте в холодній воді.
У бульйон додайте картоплю, нарізаний дрібними кубиками і запашний перець. Варіть на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. На сковороді розігрійте масло, пассеруйте овочі до м'якості.
Додайте баклажани і помідори, нарізані кубиками, готуйте протягом 2-3 хвилин.
У бульйон додайте гречку, варіть протягом 10 хвилин.
Додайте зажарку в бульйон, сіль за смаком, доведіть до кипіння. Додайте рубану петрушку, накрийте кришкою, зніміть з вогню.
Смачного!