Суп «Xarco» незвичайний
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Рецепт, як приготувати суп «Харчо» незвичайний - для тих, хто з потуранням відноситься до змін традиційних рецептів і готовий до експериментів. Він відрізняється від грузинського, але і ми ж не в Грузії.
Опис приготування:
Суп, що готується за цим рецептом, виходить не менш смачним, ніж в класичному варіанті. Замість баранини використовував звичну нам курку, варю на її основі насиченого бульйону. В традиційний рецепт прийнято додавати свіжі томати, але і їх замінив звичайної томатною пастою з упаковки.
- Курка - 1 кілограм
- Мал - 70 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 1 штука
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Braai - 1 пучок
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
1. Курка у мене домашня, але і покупна згодиться. Поділяю курку на частини, очищаю її від решти пір'я.
2. Розміщую птицю в каструлю, заливаю приблизно 2 літрами води, відправляю каструлю на вогонь і готую після закипання на слабкому вогні 2 годину.
3. Через відведений час дістаю курку з бульйону і остуджують, потім поділяю на частини, відділяю м'ясо від кістки.
4. 2 цибулини чищу і мою, потім нарізаю дрібними кубиками.
5. Невелика кількість соняшникової олії наливаю в сковороду і розігріваю, викладаю цибулю і обсмажую його.
6. Додаю до обсмаженої цибулі шматочки м'яса і перемішую.
7. Через кілька хвилин вливаю невелика кількість (1-2 Половникова) бульйону.
8. Додаю в сковороду томатну пасту, перемішую і прогріваю.
9. Мал промиваю до прозорої води, потім зливаю воду.
10. Бульйон ставлю на вогонь і доводжу до кипіння, всипав приготовлену піджарку, додаю рис.
11. У блендері або в ступці подрібнюю очищений часник і волоські горіхи, додаю хмелі-сунелі.
12. Отриману масу додаю в суп на плиті, перемішую і варю на середньому вогні близько 15 хвилин, потім вимикаю вогонь і наполягаю під закритою кришкою ще 20 хвилин.
13. В цей час мою і нарізаю дрібно кінзу.
14. Готовий суп подаю гарячим, обов'язково посипаю його рубаною зеленню.