Суп-пюре з крабів
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати суп-пюре з крабів, стане ідеальним варіантом для гурманів. І все це завдяки крабові м'яса, адже з ним навіть самий звичайний суп стане справжнім витвором мистецтва!
Суп смачний, легкий і в той же час ситний. Його можна подавати до святкового столу, а можна просто порадувати своїх близьких незвичайним блюдом, готується просто. Такий суп дуже корисний через великий вміст білка в м'ясі краба. Це хороший варіант як для гурманів, так і для тих, хто стежить за своєю фігурою.
- Крабове м'ясо - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Цибулина - 1 штука
- Томати - 150 грам
- Вода - За смаком
- Вершки - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Базилік - 1 пучок
- Зелень - 1 пучок
1. Якщо краб живий, то каструлю з водою ставимо на вогонь, солимо і в киплячу воду кидаємо краба, варимо близько п'ятнадцяти хвилин. Якщо краб морожений, то все робимо так само. Або використовуємо консервоване крабове м'ясо.
2. Цибулину чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, відправляємо її на розпечену сковороду. Зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і відправляємо до цибулі. Смажимо все до готовності.
3. Очищаємо краба, відокремлюємо м'ясо від панцира. Готове м'ясо відправляємо в сковороду до цибулі і часнику, додаємо кілька ложок бульйону, в якому варився краб. За смаком додаємо спеції.
4. Томати беремо консервовані, нарізаємо їх і відправляємо в каструлю, додаємо 1 літр бульйону краба, сіль і спеції за смаком. Варимо все близько п'яти хвилин, після чого додаємо вершки.
5. Вміст сковороди відправляємо в каструлю до томатів, перемішуємо і подаємо до столу з рубаною зеленню і грінками.