Суп «Lıvja»
(покроковий рецепт з фото)
Lıvja - традиційне осетинське блюдо. М'ясо, овочі, спеції дають свій аромат бульйону, в результаті ви отримуєте дуже ситне, смачне і корисне блюдо - щось середнє між супом і м'ясним рагу.
Смачний суп з яловичиною готується просто і володіє пікантним насиченим смаком. Ливжа може бути густий, немов соус або у вигляді супу, зі сметаною або без, в залежності від виду використовуваного м'яса. Подавати ливжу краще в глиняному посуді, оскільки вона тримає температуру до години і більше, як ніби блюдо тільки що з вогню. Розповім вам, як приготувати суп "ливжа" .
- Яловичина - 700 грам
- Картопля - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Чорний перець - 5 штук
- Кріп - 1 пучок
- Чебрець - 1 щіпка
- Гострий перець - За смаком
- Вода - 3 L
Підготуйте інгредієнти.
М'ясо помийте, наріжте великими шматочками.
М'ясо залийте 3 літрами води, поставте на вогонь. Коли закипить, зніміть піну і додайте цілу цибулину для прозорості бульйону, варите 1 час 30 хвилин.
Картопля наріжте навпіл, морква великою соломкою.
Бульйон сіль. Лук наріжте півкільцями, додайте в бульйон.
Додайте моркву, варите 15 хвилин.
Додайте картоплю, варіть ще 15 хвилин.
Дрібно наріжте кріп, часник і гострий перець.
Додайте кріп, чебрець, часник і гострий перець. Варіть 10-15 хвилин.
Суп "ливжа" готовий.
Суп виходить дуже наваристий, ароматний і неймовірно смачний. Смачного!