Суп «Chihirtma»
(покроковий рецепт з фото)
Чихиртма - це грузинське перша страва. Рецепт, як приготувати суп "чихиртма", нескладний. Особливість його полягає в способі згущене бульйону за допомогою кукурудзяного борошна і яєць. Ситно і смачно!
Лимонний сік можна замінити білим винним оцтом. Але замість кукурудзяного борошна не потрібно використовувати пшеничну. Іноді яйця використовують цілком, але з жовтками суп виходить ніжніше. У традиційному варіанті обов'язково додають сушену м'яту.
- Курка - 700-800 грам
- Яйця - 4-5 штук
- Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Лимонний сік - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 25 грам
- Braai - 20 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, червоний перець - За смаком
- Сушена м'яса - 1 щіпка
1
Половину курки залийте 1, 5 літрами води. Додайте сіль, лавровий лист і зваріть бульйон, не забудьте зняти пінку. Курку вийміть, штам бульйону.
2
Цибуля наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть вершкове масло і підсмажте на ньому цибулю, потім додайте борошно. Поступово введіть півсклянки бульйону і перемішайте.
3
У проціджений бульйон відправте цибульну суміш і перемішайте віночком, щоб не утворилися грудочки.
4
Мартенс відділи Желтков. Жовтки збийте вінчиком, а потім додайте лимонний сік. Збивайте ще 2 хвилини.
5
Бульйон доведіть до кипіння. Додайте в нього рубану кінзу, видавлений часник і червоний перець. Потім Відведіть туди жовтки. Щоб вони не згорнулися, енергійно збивайте суп віночком, а потім приберіть його з вогню.
6
Коли суп трохи настоїться, подавайте його порційно. На дно тарілки викладіть дрібно нарізане куряче м'ясо, потім додайте суп, щіпку сушеної м'яти і зверху прикрасьте зеленню.