Судак, запечений з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Просто посмажити рибу - це так просто і нудно. Давайте приготуємо зі звичайних інгредієнтів вишукане і смачне блюдо. Його можна подавати як самостійне з салатом або з будь-яким гарніром.
Судака можна просто посмажити, а можна з нього приготувати більш вишукану страву і витратити не набагато більше часу. Судака, приготованого за цим рецептом, можна подати навіть до святкового столу з запеченими або свіжими овочами. Я сподіваюся що рецепт, в якому розказано, як приготувати судака, запеченого з сиром, вам сподобається.
- Філе судака - 700-800 грам
- Сир твердий - 40-50 грам
- Лимон - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Чебрець - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Ось і весь набір продуктів для приготування нашого страви.
Кожне філе судака разрежем на 2 частини, посолити і поперчити. Розігріємо сковороду з маслом і злегка обсмажити зубчик часнику з чебрецем. Обваляємо філе в борошні і обсмажити.
Сильно риби не обсмажуємо, лише до легкої рум'яної скоринки.
З лимона знімаємо цедру, подрібнюємо часник, що залишився і дрібно порубати половину петрушки. Додамо 0, 5 ложки олії і столову ложку лимонного соку.
Викладаємо філе в форму, на дно якої наливаємо пару ложок води або білого вина, якщо є, і розподіляємо по рибі приготовлену приправу і залишилася подрібнену зелень петрушки. Посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 15-20.
Подавати судака можна з овочами і смачним соусом.