Судак в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Судак в клярі - це прекрасний спосіб приготувати цю досить смачну рибу. Рецепт для тих, хто любить прості в приготуванні, але ситні і апетитні страви.
Днями знайомий пригостив свіжоспійманої судаком. Відразу постало питання - що з цього добра готувати? Відповіддю на це питання стало судак в клярі - просте в приготуванні, але дуже смачна страва з філе цієї чудової риби (з іншого зварили рибний супчик). Судак в клярі - це, мабуть, кращий спосіб посмажити цю рибу. Розповідаю, як це зробити, щоб судак вийшов дійсно смачним.
- Судак - 1 кілограм
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Оливкова олія - 100 грам
- Спеції - - За смаком (сіль, перець, мускатний горіх, імбир, середземноморські трави)
1
Перше, що потрібно зробити - очистити рибу і підготувати філейні шматочки. Чиститься судак легко: зрізаємо голову і плавники, відрізаємо хвіст, надрезаем черевце, акуратно зрізаємо філейні частини.
2
Розтираємо в ступці використовувані спеції.
3
Натираємо рибу нашими ароматними спеціями і відставляємо хвилин на 10-15.
4
Розбиваємо в мисочку яйця, туди ж додаємо трохи спецій. Віночком збиваємо до однорідності.
5
Потім додаємо приблизно півсклянки кип'яченої води і муку, знову збиваємо вінчиком до однорідності.
6
Вмочуємо шматочки риби в приготований кляр.
7
Відразу слідом за цим викладаємо шматочки риби на розігріту сковороду і обсмажуємо в маслі до утворення золотистої скоринки з одного боку.
8
Потім перевертаємо і обсмажуємо до скоринки з іншого боку.
9
Подаємо негайно. Смачного!