Судак смажений
(покроковий рецепт з фото)
Швидко і просто пропоную вам приготувати апетитну і дивно смачну смажену рибку. Якщо ви шукайте варіант страви на обід або вечерю для всієї родини, то рекомендую придивитися до цього рецепту.
Хочу розповісти, як приготувати судака смаженого. Я роблю його в подвійній паніровці з ароматними спеціями. Це приголомшливий варіант без особливого клопоту, але з неймовірним результатом. Таку рибку можна подавати до столу з улюбленим гарніром, овочами або соусом, а також в якості гарячої закуски, наприклад.
- Судак - 1 штука
- Спеції для риби - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Насамперед потрібно підготувати рибку: вимийте її, обсушити трохи, очистіть від луски і нутрощів. Акуратно видаліть хребет і кісточки. Має вийти філе на шкірці.
2. Філе наріжте порційними шматочками і викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і спеції за смаком. Вичавіть трохи соку лимона і полийте зверху. Акуратно все перемішайте. Накрийте миску і залиште рибу на півгодинки, щоб вона просочилася. Якщо поспішайте, то можна відразу приступати до смаження.
3. Тепер можна підготувати паніровці. У невеликій мисці збийте яйце. Окремо просійте борошно і відправте в мисочку панірувальні сухарі. Шматок риби занурте спочатку в яйце, потім - в борошно, знову в яйце і в сухарики.
4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть шматочки судака і смажте на середньому вогні рибку до рум'яності з двох сторін.
Смачного!
Смачного!