Стейк з яловичини в аерогрилі
(покроковий рецепт з фото)
Добре прожарений стейк, який практично ні в чому не поступиться за своїми смаковими якостями того стейку, який приготовлений шеф-кухарем в ресторані. Готується легко і просто!
Смачний і соковитий яловичий стейк "як з ресторану" дуже легко можна приготувати в домашніх умовах. Якщо ви власник аерогрилю, то цей рецепт як раз для вас.
1. М'ясо для стейків має дозріти. Для цього його дня два потримаємо в холодильнику. Потім промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо на стейки товщиною близько 2 см.
2. Змішуємо гірчицю, рослинна олія, подрібнений часник, сіль, перець і чебрець.
3. Цією сумішшю гарненько натираємо стейки і даємо їм просочитися спеціями пару годин.
4. Розігріваємо аерогриль і викладаємо стейки на решітку.
5. Обсмажуємо стейки при температурі 250 градусів за 1 хвилині з кожної сторони. За цей час на м'ясі повинна утворитися скоринка, яка не дасть витікати сокам з м'яса.
6. Потім знижуємо температуру до 200 градусів і включаємо середню швидкість обдування. Готуємо до улюбленої вами ступеня прожарювання.
- Яловичина - 1 кілограм
- Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо для стейків має дозріти. Для цього його дня два потримаємо в холодильнику. Потім промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо на стейки товщиною близько 2 см.
2. Змішуємо гірчицю, рослинна олія, подрібнений часник, сіль, перець і чебрець.
3. Цією сумішшю гарненько натираємо стейки і даємо їм просочитися спеціями пару годин.
4. Розігріваємо аерогриль і викладаємо стейки на решітку.
5. Обсмажуємо стейки при температурі 250 градусів за 1 хвилині з кожної сторони. За цей час на м'ясі повинна утворитися скоринка, яка не дасть витікати сокам з м'яса.
6. Потім знижуємо температуру до 200 градусів і включаємо середню швидкість обдування. Готуємо до улюбленої вами ступеня прожарювання.