Стейк з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати гарний, смачну вечерю до прохолодного білого вина, то цей рецепт придуманий спеціально для вас! Стейк з сьомги подається під ніжним вершковим соусом з картопляним пюре.
Як готувати стейк із сьомги? Дуже просто і швидко. Загальна приготування займає близько 30 хвилин, а якщо у вас вже є готове пюре, то і зовсім буде потрібно 15-20 хвилин. Стейк з сьомги з даного рецепт виходить нереально смачний. Вершковий соус і картопелька з сиром - це щось чарівне! А якщо до страви подати прохолодне сухе біле вино, то вийде незабутня трапеза. Королівська…
- Сьомга - 400 грам(2 стейк)
- Вершки 33% - 200 грам
- Вершки 15% - 100 грам
- Картопля - 4-5 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - - За смаком (для пюре)
- Твердий сир - 100 грам
- Спеції - - За смаком (італійські або прованські трави, приправи для риби)
- Сіль, перець - - За смаком
- Свіжий базилік - - За смаком (по бажанню)
![стейк з сьомги - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/steik_iz_semgi-57617.webp)
Якщо у Вас немає готового пюре, то першим ділом ставте на плиту варитися картопля. Пюре можна приготувати за 15-20 хвилин. В цей же час стейки натираємо сіллю, перцем і приправами. Духовку ставимо розігріватися до 230 градусів.
![стейк з сьомги - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/steik_iz_semgi-57619.webp)
Готуємо вершковий соус. У зручній вогнетривкої посуді змішуємо 33% і 15% вершки, додаємо дрібно нарізаний базилік, сушений трави, солимо і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Потім недовго варимо на повільному вогні, поки соус не загусне.
![стейк з сьомги - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/steik_iz_semgi-57620.webp)
В цей же час відправляємо запікатися сьомгу в духовку приблизно на 15 хвилин. Можна використовувати фольгу, але це вже на Ваш розсуд і перевагу. З відвареної картоплі робимо пюре. Для цього розминаємо її, додаючи молоко і вершкове масло. Потім пюре змішуємо з натертим пармезаном.
![стейк з сьомги - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/steik_iz_semgi-57621.webp)
Картопля викладаємо на тарілку і формуємо форму стейка, тобто прямокутник.
![стейк з сьомги - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/steik_iz_semgi-57622.webp)
На пюре викладаємо готовий стейк. Його поливаємо вершковим соусом. Блюдо готово. Смачного!