Стейк з форелі
(покроковий рецепт з фото)
Я є прихильником червоної риби. Готую її практично на всі свята. Зазвичай запікаю в духовці з соусом. Думаю, що таке гаряча страва подобається багатьом людям, тому пропоную ще один рецепт.
Ознайомтеся з тим, як приготувати стейк з форелі. Не забудьте про відповідний гарнір. Наприклад, тут ідеально виглядатиме рис з горошком. Риба відразу запікатиметься в майонезі, так що соус може і не знадобитися. Все робиться досить просто і не так довго, як це може здатися.
- Форель або сьомга - 500 грам (стейки)
- Майонез - 250 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Чорний перець горошком - 3-5 штук
- Вода гаряча - 150 мілілітрів
Стейки промажьте сіллю, перцем і спеціями. Покладіть їх на деко, змащений маслом. Зверху рибу збризніть соком лимона, а
Кружечки цього цитруса розкладіть по всій поверхні риби. Додайте лавровий лист і перець горошком.
Кружечки цього цитруса розкладіть по всій поверхні риби. Додайте лавровий лист і перець горошком.
Рибу змастити майонезом зверху. Влийте в деко воду.
Запікайте стейки в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Блюдо готово! Смачного!