Спаржа з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Спаржа з рисом - вегетаріанське блюдо для легкої вечері або чудовий гарнір для святкового столу. Якщо освоїте простий рецепт спаржі з рисом, то зможете приємно урізноманітнити свою кухню.
Спаржа з рисом - просте і, в той же час, складне блюдо. Тут потрібно мати дві навички: добре варити розсипчастий рис і спаржу. Окремо. Навіть якщо ви ніколи не готували спаржу, варто спробувати освоїти цей корисний овоч. Приготування спаржі з рисом займає мало часу, якщо все готувати паралельно. Спаржа довгий час була для нас заморською дивиною, але зараз вона у вільному продажу, тому пора сміливо вводити її в свій раціон. Подавати блюдо можна і як основне вегетаріанське, і як гарнір. Отже, розповідаю, як приготувати спаржу з рисом!
- Sparzha - 6 штук
- Мал - 1 Склянка
- Масло оливкове - 30 мілілітрів(10 мл для варіння рису, 20 мл для обсмажування спаржі.)
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
Добре моєму рис, в каструлю наливаємо масло, всипаємо рис, перемішуємо, заливаємо 1, 5 склянки води. Доводимо рис до кипіння, варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин.
У спаржі відрізаємо тверді кінчики, приблизно 2 см.
Варимо у воді з сіллю і цукром близько 15 хвилин. Спаржа має бути хрусткою.
На сковороді в маслі обсмажуємо дрібно нарізаний часник.
Додаємо порізану спаржу, швидко обсмажуємо.
Подати рис зі спаржею. Можна додати зелень і свіжий огірок. Смачного!