Спаржа з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Вишуканий і благородний рецепт приготування спаржі з креветками ідеально підходить для випадків, коли потрібно відтворити враження, - адже за смаком і не скажеш, наскільки просто воно готується.
Впевнена, вам і в голову не приходило, що можна зробити спаржу з креветками в якості головного делікатесу на вашому святковому столі або романтичній вечері, а ось і даремно. По суті, і креветки, і спаржу можна купити заради такого вишуканого блюда, вони не надто дорого коштують, а тим більше, в сезон овочів спаржа взагалі хіт продажів, так що з цим проблем не виникне. А якщо приготувати спаржу з креветками в домашніх умовах з ніжним вершковим соусом, то ніхто й не здогадається, як швидко і легко ви її готували. Приступимо?
1. Якщо необхідно, дістаємо розморожувати креветки, і тим часом ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою.
2. Пагони спаржі моєму і чистимо, а також підрізаємо найжорсткішу частину стебла ножем. Відправляємо в воду, як тільки вона закипить. Варимо не більш 5 хвилин.
3. Тим часом креветки очищаємо від панцирів і голів, і складаємо в окрему посуд. Важливий момент, - сік, що залишився від розморожених креветок, Не викидати, він нам ще знадобиться.
4. Тепер беремо сотейник, і розігріваємо в ньому оливкова олія, половинку перцю чилі і нарізану дрібно часник.
5. Коли масло добре прогріється, додаємо вершкове масло, вершки і залишився після розморожування сік креветок. Добре перемішуємо, і чекаємо, поки вершкове масло повністю розплавиться. Можна ще посолити і додати приправи на ваш смак.
6. Тепер перець виловлюємо, а креветки засипаємо в киплячу суміш, і прогріваємо пару хвилин.
Готово! Викладаємо спаржу на тарілки, і поливаємо нашим гарячим білим соусом з креветками. Смак незвичайний, і ви, і ваші гості будуть повалені наповал цим класичним рецептом спаржі з креветками, обіцяю.
- Креветки - 200 грам
- Пагони спаржі - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чилі - 1/2 штуки
1. Якщо необхідно, дістаємо розморожувати креветки, і тим часом ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою.
2. Пагони спаржі моєму і чистимо, а також підрізаємо найжорсткішу частину стебла ножем. Відправляємо в воду, як тільки вона закипить. Варимо не більш 5 хвилин.
3. Тим часом креветки очищаємо від панцирів і голів, і складаємо в окрему посуд. Важливий момент, - сік, що залишився від розморожених креветок, Не викидати, він нам ще знадобиться.
4. Тепер беремо сотейник, і розігріваємо в ньому оливкова олія, половинку перцю чилі і нарізану дрібно часник.
5. Коли масло добре прогріється, додаємо вершкове масло, вершки і залишився після розморожування сік креветок. Добре перемішуємо, і чекаємо, поки вершкове масло повністю розплавиться. Можна ще посолити і додати приправи на ваш смак.
6. Тепер перець виловлюємо, а креветки засипаємо в киплячу суміш, і прогріваємо пару хвилин.
Готово! Викладаємо спаржу на тарілки, і поливаємо нашим гарячим білим соусом з креветками. Смак незвичайний, і ви, і ваші гості будуть повалені наповал цим класичним рецептом спаржі з креветками, обіцяю.