Спагеті з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо в кращих традиціях національної італійської кухні, неймовірно смачне і ароматне. З ним навіть звичайна вечеря перетворитися в маленьку подорож по сонячній Італії.
Італійська кухня завжди була для мене однією з найулюбленіших за свою простоту і відмінне поєднання смаку і аромату, ну а цей рецепт приготування спагетті з курячою грудкою увібрав в себе все найкраще. Тут ви знайдете ідеальне поєднання курки і бекону, які ми будемо гасити в вершках разом зі спагетті, в результаті у нас вийде дуже смачне і ситне блюдо, яке можна подати і на обід, і закуски. Погодьтеся, адже такий варіант набагато цікавіше, ніж звичайні макарони, тому давайте не будемо лінуватися, і приготуємо відмінне блюдо для всієї родини, а я допоможу вам і розповім, як зробити спагетті з курячою грудкою.
- Спагеті - 400 грам
- Грудка куряча - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бекон - 120 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вершки - 375 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Пармезан - 100 грам
- Жовтки яєчні - 4 штуки
- Петрушка сушена - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку нам, звичайно ж, необхідно поставити варитися спагетті в підсоленій воді. Коли вони будуть готові, відкидаємо їх на друшляк, а потім перекладаємо в каструльку і накриваємо кришкою.
Тепер ми нарізаємо бекон на невеликі кубики і викладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки, потім акуратно перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
Тепер ми промиваємо курячі грудки під холодною водою, видаляємо шкіру і жир. Викладаємо її в каструлю з солоною водою і варимо в на середньому вогні приблизно 30-40 хвилин.
Поки курка вариться, ми нарізаємо дрібно цибулю і часник.
Коли грудка буде готова, даємо їй трохи охолонути, потім відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо його на невеликі шматочки.
Пармезан трьом на дрібній тертці і перекладаємо його в миску, додаємо жовтки і вершки, базилік і петрушку, збиваємо все до однорідності.
Сковороду, на якій смажився бекон, ставимо на вогонь, додаємо трохи вершкового масла. Викладаємо на неї нарізану цибулю і часник і обсмажуємо їх до золотистого кольору, потім додаємо курячу грудку і бекон, смажимо все ще 1-2 хвилини.
Тепер викладаємо відварені спагетті і заливаємо все соусом.
Перчимо і солимо за смаком, акуратно все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 4-5 хвилин. Коли соус загусне, вимикаємо вогонь і розкладаємо спагетті по тарілках. Приємного всім апетиту!