Соус «Сацик»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили підсмажити шашлик або курку, то вам не завадить дізнатися, як приготувати соус "сацик", який додасть м'ясних страв неповторний смак і буде сприяти гарному травленню.
Перед вами рецепт чудового соусу "сацик", в основі якого лежить натуральний йогурт, огірок і часник з зеленню. При підготовці овочів найкраще огірок позбавити від шкірки, тоді соус буде ніжнішим. Йогурт можна замінити сметаною, тільки нежирної. Можна відязикатися від оливкового масла. Часник кладеться виходячи з власного смаку, головне не переборщити. Натертий огірок чудово уживається з петрушкою, кінзою і будь-який інший зеленню. Солити краще перед самою подачею (якщо знадобиться).
- Йогурт - 500 грам
- Огірок - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Візьміть великий огірок. Гарненько помийте. Позбавте від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Потім натріть його на великому полотні терки. Перекладіть натертий огірок в миску.
2. Очистіть головку часнику. Знадобиться 1 зубок з розрахунку на 1 великий огірок. Зубок часнику натріть на дрібній полотні терки. Викладіть його в миску до огірку.
3. Тепер з'єднайте інгредієнти з густим натуральним йогуртом (можна зі сметаною). Додайте трохи оливкового масла.
4. Підготуйте петрушку. Для цього її ретельно промийте і промокніть від зайвої вологи. Потім дрібно наріжте і перекладіть до соусу. Якщо необхідно, то посоліть і додайте часнику за смаком. Соус готовий. Подавайте його до м'ясних страв, курці гриль, вареному картофелю. Смачного.