Рецепт Соус «Сацик» фото

Соус «Сацик»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Фуршет
Соуси, До м'яса

Якщо ви вирішили підсмажити шашлик або курку, то вам не завадить дізнатися, як приготувати соус "сацик", який додасть м'ясних страв неповторний смак і буде сприяти гарному травленню.

Перед вами рецепт чудового соусу "сацик", в основі якого лежить натуральний йогурт, огірок і часник з зеленню. При підготовці овочів найкраще огірок позбавити від шкірки, тоді соус буде ніжнішим. Йогурт можна замінити сметаною, тільки нежирної. Можна відязикатися від оливкового масла. Часник кладеться виходячи з власного смаку, головне не переборщити. Натертий огірок чудово уживається з петрушкою, кінзою і будь-який інший зеленню. Солити краще перед самою подачею (якщо знадобиться).

  • Йогурт - 500 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
соус
1. Візьміть великий огірок. Гарненько помийте. Позбавте від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Потім натріть його на великому полотні терки. Перекладіть натертий огірок в миску.
соус
2. Очистіть головку часнику. Знадобиться 1 зубок з розрахунку на 1 великий огірок. Зубок часнику натріть на дрібній полотні терки. Викладіть його в миску до огірку.
соус
3. Тепер з'єднайте інгредієнти з густим натуральним йогуртом (можна зі сметаною). Додайте трохи оливкового масла.
соус
4. Підготуйте петрушку. Для цього її ретельно промийте і промокніть від зайвої вологи. Потім дрібно наріжте і перекладіть до соусу. Якщо необхідно, то посоліть і додайте часнику за смаком. Соус готовий. Подавайте його до м'ясних страв, курці гриль, вареному картофелю. Смачного.

Схожі рецепти