Рецепт Соус «Сацик» фото

Соус «Сацик»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Фуршет
Соуси , Для птахів , До м'яса
Кількість порцій: 12-18
Час приготування: 15 хв.

Якщо ви вирішили підсмажити шашлик або курку, то вам не завадить дізнатися, як приготувати соус"Сацик" , який додасть м'ясних страв неповторний смак і буде сприяти гарному травленню.

Опис приготування:

Перед вами рецепт чудового соусу"Сацик" , в основі якого лежить натуральний йогурт, огірок і часник з зеленню. При підготовці овочів найкраще огірок позбавити від шкірки, тоді соус буде ніжнішим. Йогурт можна замінити сметаною, тільки нежирної. Можна відязикатися від оливкового масла. Часник кладеться виходячи з власного смаку, головне не переборщити. Натертий огірок чудово уживається з петрушкою, кінзою і будь-який інший зеленню. Солити краще перед самою подачею (якщо знадобиться).

  • Йогурт - 500 грам
  • Огірок - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
соус
1. Візьміть великий огірок. Гарненько помийте. Позбавте від зайвої вологи за допомогою паперового рушника. Потім натріть його на великому полотні терки. Перекладіть натертий огірок в миску.
соус
2. Очистіть головку часнику. Знадобиться 1 зубок з розрахунку на 1 великий огірок. Зубок часнику натріть на дрібній полотні терки. Викладіть його в миску до огірку.
соус
3. Тепер з'єднайте інгредієнти з густим натуральним йогуртом (можна зі сметаною). Додайте трохи оливкового масла.
соус
4. Підготуйте петрушку. Для цього її ретельно промийте і промокніть від зайвої вологи. Потім дрібно наріжте і перекладіть до соусу. Якщо необхідно, то посоліть і додайте часнику за смаком. Соус готовий. Подавайте його до м'ясних страв, курці гриль, вареному картофелю. Смачного.

Схожі рецепти