Соус лечо
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептами соусу лечо. Всім, хто любить лечо як закуску, він обов'язково сподобається. Густий, ароматний і дуже смачний. Підійде до шашлички, рису и макаронам.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати соус лечо. Консистенцію соусу вибирайте на свій смак. Я вважаю за краще залишити шматочки овочів, але можна зробити його зовсім однорідним. Зелену цибулю можна замінити на петрушку.
- Перець болгарський - 300 грам
- Лук червоний - 100-150 грам
- Помідори - 500 грам
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Гірчиця насіння - 1/2 чайних ложки
- Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 50 грам
- Оцет - 25 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Помідори помийте, зробіть надріз хрест-навхрест і залийте окропом. Залиште на 5 хвилин, потім очистіть їх від шкірки.
Подрібніть помідори блендером до стану однорідного пюре.
Червоний цибулю і болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на олії 5 хвилин.
У каструлю влийте томатний соус, додайте цибулю з болгарським перцем, сіль, цукор і всі спеції. Варіть соус на середньому вогні 30 хвилин.
Потім влийте оцет, проваріть соус ще 5 хвилин. Подрібніть занурювальним блендером до бажаної консистенції. В кінці додайте дрібно порубаний зелений лук, перемішайте.
Соус лечо готовий, смачного!