Рецепт Соус лечо фото

Соус лечо
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Соуси

Ділюся рецептами соусу лечо. Всім, хто любить лечо як закуску, він обов'язково сподобається. Густий, ароматний і дуже смачний. Підійде до шашлички, рису и макаронам.

Нижче я розповім докладніше, як приготувати соус лечо. Консистенцію соусу вибирайте на свій смак. Я вважаю за краще залишити шматочки овочів, але можна зробити його зовсім однорідним. Зелену цибулю можна замінити на петрушку.

  • Перець болгарський - 300 грам
  • Лук червоний - 100-150 грам
  • Помідори - 500 грам
  • Рослинна олія - 1/3 склянки
  • Гірчиця насіння - 1/2 чайних ложки
  • Перець чилі мелений - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Цибуля зелена - 1/2 пучка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 50 грам
  • Оцет - 25 мілілітрів
соус лечо - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
соус лечо - фото крок 2
Помідори помийте, зробіть надріз хрест-навхрест і залийте окропом. Залиште на 5 хвилин, потім очистіть їх від шкірки.
соус лечо - фото крок 3
Подрібніть помідори блендером до стану однорідного пюре.
соус лечо - фото крок 4
Червоний цибулю і болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на олії 5 хвилин.
соус лечо - фото крок 5
У каструлю влийте томатний соус, додайте цибулю з болгарським перцем, сіль, цукор і всі спеції. Варіть соус на середньому вогні 30 хвилин.
соус лечо - фото крок 6
Потім влийте оцет, проваріть соус ще 5 хвилин. Подрібніть занурювальним блендером до бажаної консистенції. В кінці додайте дрібно порубаний зелений лук, перемішайте.
соус лечо - фото крок 7
Соус лечо готовий, смачного!

Схожі рецепти