Соус для буріто
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запланували відкрити для себе мексиканську кухню, то почати, звичайно ж, найкраще з буріто, а щоб зробити все в кращих традиціях, пропоную простий рецепт соусу для буріто, спробуйте!
Як відомо, головне при підготовці таких специфічних, "національних", закусок, як буріто, шаурма або ще щось в цьому роді, - це соус, адже тільки так ваш буріто вийде оригінальним і смачним, а не просто жалюгідною пародією на фастфуд з кіоску. Так що ось вам класичний рецепт соусу для буріто, - і вперед!
Отже, як зробити соус для буріто:
1. У глибокій сковороді змішуємо томатну пасту і чисту воду, і ставимо на повільний вогонь.
2. Тим часом підготуємо овочі. Часник моєму і чистимо, і пропускаємо через прес, або ж дрібно нарізаємо ножем. Гострий перець (у мене був маринований) теж подготовліваем, і нарізаємо маленькими шматочками.
3. Додаємо овочі до соусу, і тушкуємо майже до повної готовності.
4. Тепер додаємо сіль, цукор, і, якщо бажаєте, приправи мексиканської кухні.
5. Доводимо соус до кипіння і зменшуємо вогонь. Варимо, поки соус не стане потрібної вам густоти і смаку.
6. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, і вже тільки після цього змішуємо його з майонезом.
Готово! Якщо в господарстві перцю чилі у вас не знаходиться, - можна обійтися і приправами, і меленим червоний кайенский перцем, але тоді все ж краще в соус додати хоча б болгарський перчик, або ж помідори, адже соус спочатку повинен в собі містити шматочки овочів, відповідно до рецептури. Соус повинен бути досить гострим, так що не шкодуйте приправ!
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки
- Майонез - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець гострий - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Отже, як зробити соус для буріто:
1. У глибокій сковороді змішуємо томатну пасту і чисту воду, і ставимо на повільний вогонь.
2. Тим часом підготуємо овочі. Часник моєму і чистимо, і пропускаємо через прес, або ж дрібно нарізаємо ножем. Гострий перець (у мене був маринований) теж подготовліваем, і нарізаємо маленькими шматочками.
3. Додаємо овочі до соусу, і тушкуємо майже до повної готовності.
4. Тепер додаємо сіль, цукор, і, якщо бажаєте, приправи мексиканської кухні.
5. Доводимо соус до кипіння і зменшуємо вогонь. Варимо, поки соус не стане потрібної вам густоти і смаку.
6. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, і вже тільки після цього змішуємо його з майонезом.
Готово! Якщо в господарстві перцю чилі у вас не знаходиться, - можна обійтися і приправами, і меленим червоний кайенский перцем, але тоді все ж краще в соус додати хоча б болгарський перчик, або ж помідори, адже соус спочатку повинен в собі містити шматочки овочів, відповідно до рецептури. Соус повинен бути досить гострим, так що не шкодуйте приправ!