Соус чіпотле
(покроковий рецепт з фото)
Пекучий і гарячий, обпалює і насичений - це все можна сказати про соусі, до складу якого входить перець чіпотле. Батьківщина цього страви - Америка. Саме там придумали цей чудовий соус.
1. У чашу блендера покладіть перець чіпотле, майонез (найкраще брати домашній, але можна і покупної. Головне, щоб він був екстра-класу), очищений і подрібнений часник і цукор.
2. Видавіть сік половинки лимона (або лайма), додайте його до решти інгредієнтів.
3. Посоліть і поперчіть трохи.
4. Увімкніть блендер, перемішавши всі складові до однорідності. Спробуйте, якщо не вистачає гостроти або солі - додайте. Для гостроти використовуйте перець чіпотле.
5. Зберігайте соус в холодильнику. Подавайте охолодженим.
Не знаю, як приготувати соус чіпотле, але завжди хотіли це зробити? Цей нескладний рецепт обов'язково вам допоможе. Такий гострий соус ідеально підходить до стейкам або запеченого м'яса.
- Перець чіпотле - 1 штука(С соусом адобо)
- Майонез - 1 Склянка (краще, якщо він буде домашнім (240-250 мл.))
- Часник - 1 зубчик
- Сік лайма чи лимона - 0, 5 штуки (половинки)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
2. Видавіть сік половинки лимона (або лайма), додайте його до решти інгредієнтів.
3. Посоліть і поперчіть трохи.
4. Увімкніть блендер, перемішавши всі складові до однорідності. Спробуйте, якщо не вистачає гостроти або солі - додайте. Для гостроти використовуйте перець чіпотле.
5. Зберігайте соус в холодильнику. Подавайте охолодженим.
Не знаю, як приготувати соус чіпотле, але завжди хотіли це зробити? Цей нескладний рецепт обов'язково вам допоможе. Такий гострий соус ідеально підходить до стейкам або запеченого м'яса.