Рецепт Соус чіпотле фото

Соус чіпотле
(покроковий рецепт з фото)

Аргентинська кухня
Овочі, Гострий перець, Болгарський перець
Пісні страви
На швидку руку
Соуси, До м'яса

Пекучий і гарячий, обпалює і насичений - це все можна сказати про соусі, до складу якого входить перець чіпотле. Батьківщина цього страви - Америка. Саме там придумали цей чудовий соус.

1. У чашу блендера покладіть перець чіпотле, майонез (найкраще брати домашній, але можна і покупної. Головне, щоб він був екстра-класу), очищений і подрібнений часник і цукор.

2. Видавіть сік половинки лимона (або лайма), додайте його до решти інгредієнтів.

3. Посоліть і поперчіть трохи.

4. Увімкніть блендер, перемішавши всі складові до однорідності. Спробуйте, якщо не вистачає гостроти або солі - додайте. Для гостроти використовуйте перець чіпотле.

5. Зберігайте соус в холодильнику. Подавайте охолодженим.

Не знаю, як приготувати соус чіпотле, але завжди хотіли це зробити? Цей нескладний рецепт обов'язково вам допоможе. Такий гострий соус ідеально підходить до стейкам або запеченого м'яса.


  • Перець чіпотле - 1 штука(С соусом адобо)
  • Майонез - 1 Склянка (краще, якщо він буде домашнім (240-250 мл.))
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лайма чи лимона - 0, 5 штуки (половинки)
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль, чорний мелений перець - За смаком
1. У чашу блендера покладіть перець чіпотле, майонез (найкраще брати домашній, але можна і покупної. Головне, щоб він був екстра-класу), очищений і подрібнений часник і цукор.

2. Видавіть сік половинки лимона (або лайма), додайте його до решти інгредієнтів.

3. Посоліть і поперчіть трохи.

4. Увімкніть блендер, перемішавши всі складові до однорідності. Спробуйте, якщо не вистачає гостроти або солі - додайте. Для гостроти використовуйте перець чіпотле.

5. Зберігайте соус в холодильнику. Подавайте охолодженим.

Не знаю, як приготувати соус чіпотле, але завжди хотіли це зробити? Цей нескладний рецепт обов'язково вам допоможе. Такий гострий соус ідеально підходить до стейкам або запеченого м'яса.

Схожі рецепти