Сосиски молочні
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна альтернатива покупним сосисок, які зараз не дуже хочеться давати дітям. Рецепт не складний у приготуванні, але досить місткий. Давайте починати!
Для приготування сосисок можна брати будь-який вид м'яса: від курячого або індичого, до свинячого або яловичого. М'ясо птиці підійде в разі, якщо ви хочете більш дієтичне блюдо, ну а відповідно решта, якщо хочете більш ситне. Відмінно для сніданку та вечері, а так само можна брати з собою на природу і смажити їх на решітці. Як приготувати сосиски молочні, читайте далі!
- М'ясо - 1 кілограм
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Кишки - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Горіх мускатний - За смаком
1
Починаємо з приготування фаршу. Моєму м'ясо, ріжемо його на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку не менш трьох разів, щоб фарш вийшов максимально дрібним і без грудочок.
2
Далі в фарш додаємо яйце, спеції і сіль, перемішуємо. Далі вливаємо молоко і поступово перемішуємо. Фарш не повинен бути сухим.
3
Щоб надати фаршу соковитості, нам потрібно на ніч поставити його в холодильник і охолодити гарненько, а потім тільки прийматися за приготування.
4
Далі формуємо сосиски. Для цього необхідно мати насадку-кран для м'ясорубки. Начиняємо фаршем кишки, але не сильно туго і щільно, інакше весь фарш виявиться при варінні за межами сосиски.
5
Формуємо сосиски потрібної нам величини і довжини, кінчики кишки щільно перетягуємо ниточками. Перед варінням необхідно в декількох місцях проколоти кишку голочкою, щоб повітрю було куди виходити і оболонка не лопнула.
6
Варити сосиски слід 30 хвилин. Смачного!