Рецепт Солянка збірна м'ясна з ковбасою фото

Солянка збірна м'ясна з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Яловичина , Огірок , Шинка , Сосиски , Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Супи , Гарячі страви , Солянка
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Серед безлічі варіантів приготування цієї страви цей рецепт, як приготувати солянку збірну м'ясну з ковбасою, мій улюблений. Це дуже просто, вийде справжня ситна, смачна соляночка.

Опис приготування:

Цей варіант солянки готується без картоплі. Яловичий бульйон хоч і вважається дієтичним і легким, але завдяки копченостям солянка виходить ситної і шалено смачною!

  • Яловичина на кістці - 600 грам
  • Вода - 3 L
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Солоні огірки - 2-4 штук
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Запашний перець - За смаком
  • Копченості - 300 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Зелень петрушки - 3-4 Щепоток
  • Крем - 3-4 Ст. Ложок
  • Оливки - 1 штука (банку)
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 1
1. Зваріть бульйон. Яловичину покладіть в каструлю з товстим дном, залийте водою і доведіть до кипіння. Знімайте піну. Потім відправте очищену цибулину і варіть 1, 5-2 годину.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 2
2. Для 10 хвилин до готовності додайте лавровий лист, запашний перець. Потім вийміть м'ясо, штам бульйон.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 3
3. М'ясо відокремте від кістки і наріжте смужками. Так само поступите з ковбасою і шинкою, а сосиски наріжте кільцями.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 4
4. Огірки наріжте соломкою, перекладіть в кухлик, додайте трохи розсолу і 5-7 хвилин проваріть. Потім відправте в бульйон.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 5
5. На суміші вершкового і рослинного масла обсмажити цибулю, потім додайте томатну пасту, трохи води і дайте закипіти.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 6
6. Зажарку відправте в бульйон, туди ж - м'ясо, ковбасу, шинку і сосиски. Додати сіль, додайте чорного перцю і варіть 10 хвилин. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
солянка збірна м'ясна з ковбасою - фото крок 7
7. При подачі заправте сметаною, додайте оливки, скибочку лимона і прикрасьте зеленню. Смачного!

Схожі рецепти