Солянка збірна м'ясна з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі варіантів приготування цієї страви цей рецепт, як приготувати солянку збірну м'ясну з ковбасою, мій улюблений. Це дуже просто, вийде справжня ситна, смачна соляночка.
Цей варіант солянки готується без картоплі. Яловичий бульйон хоч і вважається дієтичним і легким, але завдяки копченостям солянка виходить ситної і шалено смачною!
- Яловичина на кістці - 600 грам
- Вода - 3 L
- Цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Солоні огірки - 2-4 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Запашний перець - За смаком
- Копченості - 300 грам
- Лимон - 1 штука
- Зелень петрушки - 3-4 Щепоток
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Оливки - 1 штука (банку)
1. Зваріть бульйон. Яловичину покладіть в каструлю з товстим дном, залийте водою і доведіть до кипіння. Знімайте піну. Потім відправте очищену цибулину і варіть 1, 5-2 годину.
2. Для 10 хвилин до готовності додайте лавровий лист, запашний перець. Потім вийміть м'ясо, штам бульйон.
3. М'ясо відокремте від кістки і наріжте смужками. Так само поступите з ковбасою і шинкою, а сосиски наріжте кільцями.
4. Огірки наріжте соломкою, перекладіть в кухлик, додайте трохи розсолу і 5-7 хвилин проваріть. Потім відправте в бульйон.
5. На суміші вершкового і рослинного масла обсмажити цибулю, потім додайте томатну пасту, трохи води і дайте закипіти.
6. Зажарку відправте в бульйон, туди ж - м'ясо, ковбасу, шинку і сосиски. Додати сіль, додайте чорного перцю і варіть 10 хвилин. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
7. При подачі заправте сметаною, додайте оливки, скибочку лимона і прикрасьте зеленню. Смачного!