Солодке тістечко з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко з корицею. Подається до кави.
Кількість порцій: 8
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
- Порошок для випічки - 5 чайних ложок
- Мелена кориця - 1/2 чайних ложки
- Жирні вершки - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/2 склянки (для верхнього шару:)
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Жирні вершки - 1.5 чайних ложки

Для початку, включіть її розігріватися на 180 ° С. Потім, в миску пересипте борошно.

Додайте трохи цукру…

… кориці…

… і кілька ч.Л. Порошку для випічки.

Ретельно перемішайте інгредієнти.

Візьміть несолоне вершкове масло і поріжте його на шматочки (розміром приблизно 0.5 - 1 ст.Л.).

Покладіть масло в борошно.

Продовжуйте помішувати, поки масло повністю не змішається з борошном. Це займе пару хвилин.

Додайте трохи "чіпсів" кориці.

Перемішайте так, що б вони розподілилися рівномірно.

Далі, в вершки вбийте яйце.

Додайте до вершків ванільний екстракт.

І розмішайте гарненько виделкою.

Повільно влийте вершки в борошно …

Акуратно помішуючи.

Перекладіть тісто на робочу поверхню, не хвилюйтеся що воно пухке і розвалюється.

Руками зберіть тісто в невелике коло.

Качалкою, акуратно, розкачайте до потрібної вам товщини.

Тепер, в окремій мисці змішайте цукор і корицю.

Додати в чайну ложку або дві вершків.

Ретельно перемішайте все виделкою.

Посипте поверх тесту.

Рука, розподіліть все по поверхні тесту.

Ножем поділіть тісто…

… з 8 частин.

Можна розрізати і на більшу кількість шматочків.

Тепер, акуратно, перекладіть шматочки випічки на деко покритий пергаментним папером. І помістіть в розігріту духовку приблизно на 20-25 хвилин.

Подавайте з кавою. Смачного.