Солодке тістечко з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 45 хв.
Тістечко з корицею. Подається до кави.
Кількість порцій: 8
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
- Порошок для випічки - 5 чайних ложок
- Мелена кориця - 1/2 чайних ложки
- Жирні вершки - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1/2 склянки (для верхнього шару:)
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Жирні вершки - 1.5 чайних ложки
Для початку, включіть її розігріватися на 180 ° С. Потім, в миску пересипте борошно.
Додайте трохи цукру…
… кориці…
… і кілька ч.Л. Порошку для випічки.
Ретельно перемішайте інгредієнти.
Візьміть несолоне вершкове масло і поріжте його на шматочки (розміром приблизно 0.5 - 1 ст.Л.).
Покладіть масло в борошно.
Продовжуйте помішувати, поки масло повністю не змішається з борошном. Це займе пару хвилин.
Додайте трохи"чіпсів" кориці.
Перемішайте так, що б вони розподілилися рівномірно.
Далі, в вершки вбийте яйце.
Додайте до вершків ванільний екстракт.
І розмішайте гарненько виделкою.
Повільно влийте вершки в борошно …
Акуратно помішуючи.
Перекладіть тісто на робочу поверхню, не хвилюйтеся що воно пухке і розвалюється.
Руками зберіть тісто в невелике коло.
Качалкою, акуратно, розкачайте до потрібної вам товщини.
Тепер, в окремій мисці змішайте цукор і корицю.
Додати в чайну ложку або дві вершків.
Ретельно перемішайте все виделкою.
Посипте поверх тесту.
Рука, розподіліть все по поверхні тесту.
Ножем поділіть тісто…
… з 8 частин.
Можна розрізати і на більшу кількість шматочків.
Тепер, акуратно, перекладіть шматочки випічки на деко покритий пергаментним папером. І помістіть в розігріту духовку приблизно на 20-25 хвилин.
Подавайте з кавою. Смачного.