Рецепт Соковиті котлети фото

Соковиті котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 14-16
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Котлети - найпоширеніше блюдо, їх готують і їдять практично повсюдно. Ну а якщо ви ще не знаєте, як приготувати дійсно соковиті котлети, я поділюся з вами своїм простим рецептом.

Опис приготування:

Я думаю, багатьох господинь, особливо початківців, хвилює питання, як зробити так, щоб котлети не отримують сухими, була така проблема і в мене, поки я знайшла цей простий рецепт соковитих котлет. Як виявилося, тут немає ніяких премудростей, потрібно лише дотримуватися деяких правил. По перше, фарш краще готувати з суміші яловичини і свинини, по-друге, якщо додати в котлети картопля, це додасть їм ще більше соковитості, ну і останній секретний інгредієнт - це майонез, саме завдяки йому смак у котлет виходить такий ніжний. Якщо з'єднати все це разом, ми отримаємо ідеальне поєднання продуктів, що дозволить нам зробити неймовірно смачні і соковиті котлети в домашніх умовах.

  • М'ясо - 0, 8-1 кілограма (яловичина і свинина)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Картопля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Хліб білий - 100-150 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Майонез - 1-2 Ст. Ложок
  • Кріп свіжий - 20-30 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
соковиті котлети - фото крок 1
Для початку промиваємо м'ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки.
соковиті котлети - фото крок 2
Потім подрібнюємо м'ясо за допомогою м'ясорубки або блендера.
соковиті котлети - фото крок 3
З хліба зрізаємо скоринки, викладаємо його в миску і заливаємо молоком, залишаємо розмокати.
соковиті котлети - фото крок 4
Картоплю чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки.
соковиті котлети - фото крок 5
Далі ми пропускаємо через м'ясорубку свіжу зелень і часник. Картопля перекручуємо разом з ріпчастою цибулею, так картопля не потемніє.
соковиті котлети - фото крок 6
Коли хліб розмокне, також відправляємо його в м'ясорубку і перекручуємо.
соковиті котлети - фото крок 7
В окрему маску розбиваємо яйця і збиваємо їх трохи.
соковиті котлети - фото крок 8
Потім переливаємо яєчну суміш до миску до решти інгредієнтів, солимо і перчимо фарш за смаком, ретельно його вимішуємо.
соковиті котлети - фото крок 9
У самому кінці додаємо трохи майонезу і ще раз вимішуємо фарш, чим краще ми це зробимо, там смачніше вийдуть котлети.
соковиті котлети - фото крок 10
З готового фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлетки.
соковиті котлети - фото крок 11
Викладаємо котлети в добре розігріте рослинне масло.
соковиті котлети - фото крок 12
Обсмажуємо їх на середньому вогні до рум'яної скоринки з усіх боків.
соковиті котлети - фото крок 13
Котлетки готові, можна приступати до вечері. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти