Рецепт Соковиті котлети з фаршу фото

Соковиті котлети з фаршу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Котлети

Як приготувати соковиті котлети з фаршу? Цим питанням задається не одна господиня! Відповідь на нього є - читайте рецепт! :)

Рецепт приготування соковитих котлет з фаршу базується на двох правилах: по перше, фарш повинен бути свіжим (або розмороженим по самій щадить технології - на нижній полиці холодильника), по-друге - його потрібно добре відбити.

Найсоковитіші котлети виходять з свинячо-яловичого фаршу, причому співвідношення яловичини до свинини повинно бути приблизно 1:3. Якщо у вас фарш з чистою яловичини - перекрутити в нього шматок свіжого сала (100 грам на 1 кілограм фаршу).

Яйця в фарш класти не раджу, по крайней мере білки - котлети будуть жорсткими. Молоко дасть фаршу "схопитися" і розпадатися вони не будуть навіть без яєць.

Не забудьте заздалегідь прибрати вершкове масло в морозилку - воно повинно бути твердим!


  • Фарш свинячо-яловичий - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Хліб пшеничний - 2-3 скибочок
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вершкове масло - 100 грам
соковиті котлети з фаршу - фото крок 1
Підготуємо фарш. Якщо ви робите його самостійно - не полінуйтеся пропустити через м'ясорубку двічі. З покупним фаршем, це тим більш потрібно зробити!
соковиті котлети з фаршу - фото крок 2
Цибулю подрібнити ножем (дуже дрібно! ) або в блендері або натерти на тертці.
соковиті котлети з фаршу - фото крок 3
Часник пропустити через прес.
соковиті котлети з фаршу - фото крок 4
Скибочки хліба позбавити від скоринки, якщо вона зовсім суха і жорстка, і замочити в молоці.
соковиті котлети з фаршу - фото крок 5
Додати в фарш цибуля, часник і хліб (нЕ віджимаючи від молока). Посолити, поперчити і ретельно вимішати його. Головна задача - збагатити фарш киснем, тоді котлетки вийдуть дійсно пишними і соковитими. Так що хлопайте його, шльопати, BEIT, аби взяв якомога більше повітря! :)
соковиті котлети з фаршу - фото крок 6
Вершкове масло подрібнити ножем і поступово додати шматочки в фарш. Після цього прибрати його в холодильник на 1 час.
Потім сформувати з фаршу котлети.
соковиті котлети з фаршу - фото крок 7
І приготувати улюбленим способом - наприклад, в пароварці.
соковиті котлети з фаршу - фото крок 8
Або, запанірувати в борошні, обсмажити з двох сторін в маслі.
Смачного!

Схожі рецепти