Смажені креветки в панцирі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати смажені креветки в панцирі в домашніх умовах. Це досить легко! думаю, вам припаде до душі і смак, і зовнішній вигляд цієї закуски в апельсиновому соковитому соусі! раджу!
Рецепт приготування смажених креветок у панцирі дуже простий і припаде до душі всім любителям нестандартних сполучень. Так, якщо ви хоч раз були в китайському ресторані, і вам сподобалися їхні експерименти з кисло-солодкими смаками у м'яса та морепродуктів, вам напевно цей рецепт здасться смутно знайомим, адже в китайській кухні часто використовують цей кисло-солодкий апельсиновий соус-карамель. Спробуйте зробити його будинку, вам сподобається!
- Креветки - 350 грам
- Апельсиновий сік - 100 грам (сік одного великого апельсина, можна взяти і магазинний)
- М'якоть апельсина - 50 грам (або стільки ж апельсинового густого варення або джему)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль картопляний - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. Креветки промиємо і обсушити. Маринуємо їх 15-20 хвилин в суміші із соєвого соусу і імбиру.
2. До кипіння тим часом доводимо суміш з масла, апельсинового соку і м'якоті, крохмалю і солі. Коли закипить і почне загусати, додаємо мариновані креветки, обсмажуємо з усіх боків до готовності. Потім зменшимо вогонь і протушкувати під кришкою ще пару хвилин, поки не стануть, як на фото - без залишків рідини.
3. От і все! Залишилося тільки красиво викласти креветки в блюдо, прикрасити їх зеленню і подати до столу!