Смажені котлети
(покроковий рецепт з фото)
М'ясні котлети, рум'яні й ароматні - чудова їжа. Як смажити котлети, щоб вони вийшли смачними і соковитими? А для цього давайте разом спробуємо приготувати смажені котлети.
Також смажені котлети можна приготувати і в мультиварці, де вони готуються значно швидше.
- Svinoe файл - 500 грам
- Філе яловичини - 300 грам
- Білий хліб - 100 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 50 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
Для того, щоб приготувати наші котлетки, спочатку потрібно приготувати запашне масло. Для цього ми розтоплюємо до пастоподібної консистенції і міксером збиваємо разом з ним дрібно нарізаний кріп, часник, не забуваємо посолити. Загортаємо наше масло в харчову плівку і ставимо в холодильник охолоджуватися.
У цей час потрібно замочити хліб в молоці, щоб котлети вийшли соковитими.
Прокрyчіваем через м'ясорубку м'ясо, цибуля, часник і булочку, отжатyю від зайвого молока. Туди ж додаємо сіль, перець і яйце, вливаємо залишки молока, в якому замочувалася булочка, вимішуємо і відбиваємо фарш до гладкого стану.
Масло дістаємо з морозилки і нарезаeм не товста кружечками або половинками гуртків в залежності від товщини валика масла. Масло має бути ґрунтовно застиглим, щоб не витекло при обсмажуванні котлет. Набираємо фарш в долоню, формуємо лeпёшку, кладемо в центр кружок масла і обережно соедіняeм краю, надаючи форму котлети.
Паніруємо котлети. Я для цих цілей використовую борошно, але можна взяти і панірувальні сухарі. Обсмажуємо котлети на сковороді з двох сторін на помірному вогні до рум'яної скоринки. Котлети можна подавати з будь-яким гарніром, але вибирайте його не дуже масляним, оскільки масло в достатній кількості вже присутній в котлетах. Ось такий от рецепт приготування смажених котлет вийшов! Смачного!