Смажене м'ясо в устричному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кожен, хто спробує смажене м'ясо в устричному соусі, ніколи не забуде ці неповторні смак і аромат. Цей соус має темний колір і густу консистенцію, а за смаком нагадує устриць.
Підкреслити ідеально смак яловичини допоможе устричний і соєвий соуси. У такому маринаді м'ясо виходить дивно ароматним і м'яким. Разом з м'ясом обсмажуються окремо овочі, цибуля і часник. Потім всі інгредієнти з'єднуються і доводяться до готовності. Гостроту надавайте самі, не забувайте, що це блюдо любить азіатські спеції.
- Яловичина - 500 грам
- Овочі - 500 грам (кукурудза, sparzha, солодкий перець)
- Соєвий соус - 150 мілілітрів
- Устричний соус - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штук
- Часник - 2 зубчики
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Крохмаль - 3 щіпки
1. Деякі люди не дуже люблять страви азіатської або в'єтнамської кухні. Першу - за те, що в ній гострі страви, а другу - за присмак риби у в'єтнамських соусах. Це ж блюдо - щось середнє, але спробувавши смажене м'ясо в устричному соусі одного разу, ви будете його готувати завжди. Ця страва готується з яловичини.
2. Нарізаємо м'ясо соломкою (бажано тонкою). Тепер потрібно його замаринувати: змішуємо соєвий і устричний соуси, додаємо спеції за смаком.
3. Заливаємо маринад в м'ясо, ретельно його перемішуємо і залишаємо маринуватися на одну годину.
4. Тим часом обсмажуємо цибулю і часник до готовності.
5. Тепер нам потрібно окремо обсмажити овочі. Я використовую заморожену суміш, в яку входять кукурудза, солодкий перець і стручкова квасоля. Це ідеальна добірка для цієї страви. Обсмажуємо овочі до готовності.
6. Окремо обсмажуємо яловичину. Найкраще для смаження всіх інгредієнтів використовувати вок, але може підійти і сковорода з високими бортиками.
7. Готове м'ясо з'єднуємо з овочами, цибулею і часником і доводимо до готовності, обсмажити ще 5-7 хвилин.
8. От і все, смажене м'ясо в устричному соусі готово! Подавати його потрібно з гарніром. Відмінно підійде рисова або гречана локшина. Перед подачею посипте зеленню.