Смажена свинина з гірчичним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковита свинина з пікантним соусом - це смачно і ситно. Таке блюдо можна приготувати до святкового столу або на вечерю. Ділюся рецептом приготування смаженої свинини з гірчичним соусом.
М'ясо виходить дійсно соковитим, ніжним і ароматним. Гірчиця надає пікантний смак, який як ніколи до речі. Обов'язково дайте м'ясу настоятися, бажано під фольгою, після приготування, буквально 10-15 хвилин, так воно не втратить свою соковитість. Подавати таку страву дуже смачно з картоплею і квашеною капустою, Ви ж вибирайте гарнір на свій розсуд.
- Свинина - 950 грам
- Гірчичний - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сухе біле вино - 1/4 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 1 штука
- Яловичий бульйон - 2, 5 склянки
- Морква - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. М'ясо вимийте і висушіть. Потім посолити і poperčite, натріть гірчицею.
2. В казані розігрійте рослинне масло, викладіть м'ясо, обсмажуйте його до рум'яної скоринки з усіх боків.
3. Наріжте кубиками цибулю і додайте в казан, обсмажуйте кілька хвилин з вершковим маслом, потім додайте подрібнений часник.
4. Наполягати вино, варіть після закипання 2-3 хвилини. Додайте подрібнений чебрець, лавровий лист.
5. Влийте 2 склянки бульйону, очистіть і розріжте моркву на 2 частини, відправте в казан. Гасіть м'ясо після закипання 90 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
6. У самому кінці приготування м'яса змішайте 0, 5 склянки яловичого бульйону з борошном.
7. Викладіть м'ясо в тарілку і накрийте його фольгою, видаліть з казана морква, лавровий лист. Влийте бульйон з борошном і доведіть соус до кипіння, постійно помішуючи.
8. Через 5-10 хвилин наріжте м'ясо товстими скибочками, подавайте його з соусом, гарніром з картоплі і квашеної капусти. Смачного!