Смачний лаваш будинку
(покроковий рецепт з фото)
Лаваш - це дуже тонкий домашній бездріжджовий хліб. Найчастіше з нього готують всілякі рулети, шаурму. Домашній лаваш виходить смачним, корисним, і стане в нагоді для приготування багатьох страв.
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати смачний лаваш будинку, а також те, як його зберігати.
На один стакан води виходить 8-10 лавашей.
Форму можна надати будь-яку: круглу, квадратну, прямокутну.
Зберігати такий лаваш краще в вакуумному пакеті, щоб він не пересох, 3-4 дня.
- Вода - 200 грам
- Борошно - 350 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. В 200 мл гарячої води додайте половину чайної ложки солі і розчиніть її.
2. Додайте 350 грам борошна і почніть замішувати тісто.
3. Висипати тісто на стіл, додайте грам 30 борошна на стіл і на тісто і добре руками вимішайте. Через деякий час чистими сухими руками перевірте, не прилипає до них тісто. Якщо так, додайте ложку борошна і знову вимішують тісто.
4. Тісто покладіть в миску, присипавши її дно борошном. Накрийте рушником або харчовою плівкою і дайте йому постояти 30 хвилин.
5. Testo частка на 2 половини, а потім ще на кілька частин (у мене всього вийшло 8). Кожен шматочок тіста пальцями вимішайте, ніби загортаючи тісто всередину коржики. Отримані кульки складіть в миску, пересипавши борошном, накрийте рушником і дайте постояти 10 хвилин.
6. Стіл рясно присипте борошном і розгортайте колобок в обидві сторони, поки він не стане зовсім тонким. Потім можна взяти розкачане тісто за край і, акуратно перебираючи руками, по периметру розтягнути його. Лаваш місцями наколи виделкою і покладіть на рушник.
7. Духовку разом з листом потрібно розігріти до 250 градусів. Акуратно викладіть лист лаваша на гарячий деко і відправте в духовку. Лаваш буде готовий через 2 хвилини.
8. Заздалегідь постеліть на стіл вологе вафельний рушник. На нього викладіть готовий лаваш. З обох сторін силіконової пензликом трохи зволожите лаваш водою і накрийте його рушником. Складайте лаваші один на інший, загорніть рушником і через півгодини можна перекладати в пакет.