Смачний «гуакамоле»
(покроковий рецепт з фото)
Чи готуєте фуршет? Рекомендую зробити просту закуску на основі авокадо. Вже здогадалися? Розповім про рецепт, як приготувати смачний «Гуакамоле». Ви не помилитеся, подавши його на стіл.
При приготуванні кожен може варіювати текстуру готового блюда. Можна подрібнити всі інгредієнти або залишити невеликі шматочки. Можна використовувати тільки авокадо і зелень або розбавити соус томатами, цибулею, перцем. Їжте соус відразу після приготування, не полишаючи його на потім.
- Авокадо - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Кінза свіжа - 2-3 штук
- Помідор - 1 штука
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка
- Халапеньо - 1 штука
1. Вимийте овочі, очистіть цибулю від лушпиння, видаліть насіння з перцю.
2. Подрібніть зелень, перець, томати і цибулю.
3. Змішайте підготовлені овочі, кмин, трохи солі і перцю, додайте часниковий порошок, кмин і сік лайма.
4. Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку.
5. Кісточку від одного авокадо викладіть до овочів в мисці, вона допоможе зберегти свіжість.
6. Скористайтеся гострим ножем і розріжте м'якоть прямо в шкірці дрібним кубиком.
7. Перекладіть м'якоть з одного авокадо в миску до овочів і спецій. Другий авокадо розріжте і наріжте м'якоть дрібно, викладіть ще один авокадо в миску і гарненько змішайте.
8. Готовий «Гуакамоле» подавайте відразу. Смачного!