Рецепт Смачний фарширований перець фото

Смачний фарширований перець
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Фарш, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Ця страва молдавської, болгарської та румунської кухні, але готують його по всьому світу. Способів приготування фаршированого перцю існує незліченна кількість, але цей виходить неймовірно смачним.

Побалуйте себе і гостей ситним і в той же час легким стравою. Такий смачний фарширований перець виходить саме за цим рецептом. Поєднання булгура з м'ясом і овочами просто чудове. Капуста з зеленню також добре гармонує з соусом і іншими інгредієнтами. Таке блюдо може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Для цього візьміть перець різних кольорів (червоний, зелений, помаранчевий). Спеції також підбирайте за смаком. У фарш добре додати суміш перців. Перед подачею можна додати сметану або майонез, так буде ще смачніше!

  • Болгарський перець - 8-10 штук
  • Фарш - 500 грам (будь-який за смаком)
  • Манна крупа - 0, 5 склянки
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Морква - 1-2 штуки
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Капуста - 200 грам
  • Томатна паста - 50 грам
  • Зелень - За смаком
смачний фарширований перець - фото крок 1
1. Хто не любить фарширований болгарський перець? мабуть, таких бракуватиме. Щоб приготувати смачний фарширований перець, потрібно мінімум зусиль і дві години часу. Отже, за основу береться сам перець, фарш і крупа. Я люблю готувати з булгура, він розсипчастий і не перетравлюється під час гасіння. Окрім іншого, булгур неймовірно корисний і менш калорійний, ніж рис. Якщо ви візьмете фарш з індички, то отримаєте низькокалорійний готовий продукт, а саме - друга страва, яким можна побалувати себе навіть увечері. Готовий булгур змішуємо з фаршем, додаємо підсмажену цибулю і моркву (дрібно нарізані). Солимо і приправляємо за смаком. Тепер наше завдання добре перемішати начинку.
смачний фарширований перець - фото крок 2
2. Перець можна брати середнього розміру, він швидше гаситься і виходить м'якше. Виймаємо серцевину і ретельно миємо його.
смачний фарширований перець - фото крок 3
3. Начиняємо перець досить щільно і викладаємо в сотейник або каструлю, в якій будемо гасити його.
смачний фарширований перець - фото крок 4
4. У сковороді пасеруємо цибулю і моркву з томатною пастою (можна замінити свіжими помідорами чи морсом). Фарширований тушкований перець дуже любить червону підливу, тому томата не шкодуйте. Обсмажте цибулю і моркву до рум'яного кольору, потім додайте томат (помідори) і трохи води. Тушіте 10 хвилин на слабкому вогні. Заливаємо отриманим соусом перець і при необхідності можна додати її води (щоб вона на третину покрила перці).
смачний фарширований перець - фото крок 5
6. Зверху викладаємо нашатковану капусту і зелень.
смачний фарширований перець - фото крок 6
7. Тушкуємо перець близько години, регулюючи вогонь. Відразу я доводжу до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо і тушу на середньому близько 10 хвилин. Потім доводжу до готовності протягом 30-40 хвилин на слабкому вогні. Часник додаю за 15 хвилин до готовності.
смачний фарширований перець - фото крок 7
8. Ось такий смачний фарширований перець виходить всього за півтори години. Булгур надає особливий аромат і чудово гармоніює з іншими інгредієнтами.

Схожі рецепти