Смачний фарширований перець
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва молдавської, болгарської та румунської кухні, але готують його по всьому світу. Способів приготування фаршированого перцю існує незліченна кількість, але цей виходить неймовірно смачним.
Побалуйте себе і гостей ситним і в той же час легким стравою. Такий смачний фарширований перець виходить саме за цим рецептом. Поєднання булгура з м'ясом і овочами просто чудове. Капуста з зеленню також добре гармонує з соусом і іншими інгредієнтами. Таке блюдо може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Для цього візьміть перець різних кольорів (червоний, зелений, помаранчевий). Спеції також підбирайте за смаком. У фарш добре додати суміш перців. Перед подачею можна додати сметану або майонез, так буде ще смачніше!
- Болгарський перець - 8-10 штук
- Фарш - 500 грам (будь-який за смаком)
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1-2 штуки
- Морква - 1-2 штуки
- Часник - 1-2 зубчики
- Капуста - 200 грам
- Томатна паста - 50 грам
- Зелень - За смаком
1. Хто не любить фарширований болгарський перець? мабуть, таких бракуватиме. Щоб приготувати смачний фарширований перець, потрібно мінімум зусиль і дві години часу. Отже, за основу береться сам перець, фарш і крупа. Я люблю готувати з булгура, він розсипчастий і не перетравлюється під час гасіння. Окрім іншого, булгур неймовірно корисний і менш калорійний, ніж рис. Якщо ви візьмете фарш з індички, то отримаєте низькокалорійний готовий продукт, а саме - друга страва, яким можна побалувати себе навіть увечері. Готовий булгур змішуємо з фаршем, додаємо підсмажену цибулю і моркву (дрібно нарізані). Солимо і приправляємо за смаком. Тепер наше завдання добре перемішати начинку.
2. Перець можна брати середнього розміру, він швидше гаситься і виходить м'якше. Виймаємо серцевину і ретельно миємо його.
3. Начиняємо перець досить щільно і викладаємо в сотейник або каструлю, в якій будемо гасити його.
4. У сковороді пасеруємо цибулю і моркву з томатною пастою (можна замінити свіжими помідорами чи морсом). Фарширований тушкований перець дуже любить червону підливу, тому томата не шкодуйте. Обсмажте цибулю і моркву до рум'яного кольору, потім додайте томат (помідори) і трохи води. Тушіте 10 хвилин на слабкому вогні. Заливаємо отриманим соусом перець і при необхідності можна додати її води (щоб вона на третину покрила перці).
6. Зверху викладаємо нашатковану капусту і зелень.
7. Тушкуємо перець близько години, регулюючи вогонь. Відразу я доводжу до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо і тушу на середньому близько 10 хвилин. Потім доводжу до готовності протягом 30-40 хвилин на слабкому вогні. Часник додаю за 15 хвилин до готовності.
8. Ось такий смачний фарширований перець виходить всього за півтори години. Булгур надає особливий аромат і чудово гармоніює з іншими інгредієнтами.