Смачні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експериментувати на кухні? Вашій увазі пропоную цікавий і досить незвичайний варіант, як приготувати смачні котлети з відвареного м'яса зі спеціями. Спробувати точно варто!
Звичні котлетки в абсолютно новому виконанні. Їх можна подавати до столу з будь-яким соусом до смаку, гарніром або овочами. Страва, звичайно, вимагає набагато більше часу на приготування, ніж класичний рецепт, але для різноманітності - то, що треба:)
Поєднання ароматних спецій просто фантастичне.
- Яловичина - 1 кілограм (відварна)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1-2 чайних ложок (петрушка, м'ята)
- Картопля - 4 штуки (відвареної)
- Сік лимона - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука

1. Відваріть до готовності яловичину і картопля. Остудіть трохи. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть подрібнену цибулю, часник, імбир, чилі, зелень. Смажте на середньому вогні хвилини 3, помішуючи.

2. Додайте пропущене через м'ясорубку м'ясо.

3. І розім'ятий в пюре картопля. Додати сіль за смаком, можна додати дрібку меленого перцю. Ретельно перемішайте і обсмажте пару хвилин.

4. Зніміть з вогню, остудіть і сформуйте невеликі котлетки. Занурте кожну в яйце і панірувальні сухарі. Обсмажте на сковороді з рослинним маслом 3-4 хвилини до рум'яної.