Slivovaya smokva
(покроковий рецепт з фото)
Slivovaya smokva - це старе традиційне російське ласощі, яке було популярним кілька століть тому, однак зараз практично забуте. Згадуємо, що таке смоква!
Інжир - настільки забуте старорусское ласощі, що навіть в більшості сучасних словників такого слова чи ні, або його значення дещо інші. Однак в деяких джерелах все-таки можна знайти інформацію про те, що колись смоква (зокрема, slivovaya smokva) була дуже популярним ласощами. Воно й не дивно - готується просто, інгредієнти прості, а виходить дуже класна штука, яка довго зберігається і не псується. Рецепт заслуговує на увагу, я вважаю
- Слива - 3 кілограма
- Цукор - 3/4 склянки
Промиваємо наші сливи проточною водою.
Зливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки.
Викладаємо сливи на деко розрізом вгору, ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, з 20 хвилин. Якщо сливи дрібні - температуру ставте поменше, щоб сливи не підгоріли.
Зливи дістаємо з духовки, даємо їм охолонути до кімнатної температури.
Складаємо сливи в чашу блендера або кухонного комбайна.
Подрібнюємо до отримання однорідної маси.
Переливаємо у велику миску.
Додаємо цукор, гарненько перемішуємо.
Застеляємо пергаментним папером. Рівномірно розподіляємо по листу шар сливового пюре товщиною приблизно 0.5 см. У мене з вказаної кількості інгредієнтів вийшло цілих три дека.
Раніше смокви сушили на сонці, на це йшло 2-3 дня. Ми вчинимо інакше: розігріємо духовку до 60-70 градусів і поставимо туди наш лист годин на 6-8. За цей час смоква повністю висохне і знайде гладку поверхню.
Власне, залишається тільки нарізати смокви і красиво загорнути - як на фото. Діти будуть в захваті