Скумбрія в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, можна навегда відязикатися від покупок консерв, знаючи, як приготувати скумбрію в томатному соусі, - риба виходить набагато більш смачною і ароматною, а часу і клопоту приготування взагалі не вимагає!
Такий рецепт приготування скумбрії в томатному соусі, як не крути, а так і підстьобує експериментувати, - можна урізноманітнити соус, додавши до нього, скажімо, лимон, імбир і гвоздику, або ж як-небудь інакше нафарширований саму скумбрію. Та й запікати їх можна теж разом. Так що я поділилася з вами класичним рецептом скумбрії в томатному соусі, а вивправе готувати її саме так, як сподобається саме вам. Хай щастить!
- Скумбрія - 3 штуки
- Помідори у власному соку - 500 мілілітрів
- Кріп - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 6 скибочок
- Перець - 1 За смаком
1. Рибу розморозимо, промиємо, обсушити. Робимо надрізи, і трамбуємо туди кріп. У зяброві частини вставляємо колечка лимона. Запікаємо, змастивши олією, посолити і поперчити, в розпеченій духовці 15 хвилин, один раз перевернув.
2. Зробимо соус. Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо.
3. Обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин з цукром, щоб цибуля карамелізований. Потім додамо помідори у власному соку, оцет, сіль і перець. Розминаємо томати і заважаємо. tusim 5 хвилин.
4. Кріп, або будь-яку іншу зелень дрібно нарізаємо, і додамо до соусу в самому кінці, коли консистенція і смак вас задовольнять.
5. Подаємо запечену скумбрію, полив її соусом, або ж нарізаємо рибу шматочками і змішуємо з ним, кому як подобається. Готово!