Рецепт Скумбрія в томатному соусі фото

Скумбрія в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Для діабетиків
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Зробив, можна навегда відязикатися від покупок консерв, знаючи, як приготувати скумбрію в томатному соусі, - риба виходить набагато більш смачною і ароматною, а часу і клопоту приготування взагалі не вимагає!

Опис приготування:

Такий рецепт приготування скумбрії в томатному соусі, як не крути, а так і підстьобує експериментувати, - можна урізноманітнити соус, додавши до нього, скажімо, лимон, імбир і гвоздику, або ж як-небудь інакше нафарширований саму скумбрію. Та й запікати їх можна теж разом. Так що я поділилася з вами класичним рецептом скумбрії в томатному соусі, а вивправе готувати її саме так, як сподобається саме вам. Хай щастить!

  • Скумбрія - 3 штуки
  • Помідори у власному соку - 500 мілілітрів
  • Кріп - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 6 скибочок
  • Перець - 1 За смаком
скумбрія в томатному соусі - фото крок 1
1. Рибу розморозимо, промиємо, обсушити. Робимо надрізи, і трамбуємо туди кріп. У зяброві частини вставляємо колечка лимона. Запікаємо, змастивши олією, посолити і поперчити, в розпеченій духовці 15 хвилин, один раз перевернув.
скумбрія в томатному соусі - фото крок 2
2. Зробимо соус. Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо.
скумбрія в томатному соусі - фото крок 3
3. Обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин з цукром, щоб цибуля карамелізований. Потім додамо помідори у власному соку, оцет, сіль і перець. Розминаємо томати і заважаємо. tusim 5 хвилин.
скумбрія в томатному соусі - фото крок 4
4. Кріп, або будь-яку іншу зелень дрібно нарізаємо, і додамо до соусу в самому кінці, коли консистенція і смак вас задовольнять.
скумбрія в томатному соусі - фото крок 5
5. Подаємо запечену скумбрію, полив її соусом, або ж нарізаємо рибу шматочками і змішуємо з ним, кому як подобається. Готово!

Схожі рецепти