Скумбрія по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Смачна гостра закуска з сирої риби - один з варіантів приготування відомого страви за мотивами корейської кухні. Смачно, недорого, дуже легко готується і швидко з'їдається. Цінується чоловіками!
Смачна риба скумбрія, як її не приготуй. І посмажити можна, і запекти, і закоптити. А ще мені подобається ось такий варіант - в гострому маринаді по корейськи. Ви не пробували таку? Значить я розповім вам, як приготувати скумбрію по-корейськи. Дуже легко і дуже просто. Готуємо!
- Скумбрія - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 4-5 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Приправа для корейської моркви - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 50 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 100 мілілітрів
Скумбрію необхідно випатрати і обробити на філе. Ретельно виберіть всі кісточки. Промийте і наріжте рибу на невеликі шматочки.
Викладаємо шматочки риби в ємність, в якій ми їх будемо маринувати.
Чистий цибулю, нарізаємо його кільцями або півкільцями. Відправляємо цибулю до риби.
У невеликому сотейнику або сковорідці готуємо маринад. Вливаємо оцет, рослинна олія, воду. Додаємо всі інші інгредієнти.
Розмішуємо до однорідності і доводимо маринад до кипіння.
Заливаємо гарячим маринадом рибу з цибулею, акуратно перемішуємо. Ми залишаємо остигати, потім ще раз перемішати, притискаємо плоскою тарілкою і ставимо в холодильник мінімум на добу.