Рецепт Сьомга в духовці фото

Сьомга в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
ПП рецепти
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви у фользі

Сьомга багата вітамінами і мінералами. Жирні кислоти, які знаходяться в рибі, позитивно впливають на обмінні процеси в організмі і шкіру. Риба, приготована у фользі, не втрачає корисних якостей.

Кількість порцій: 4
  • Стейки сьомги - 4 штуки (за кількістю порцій)
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки (за кількістю порцій)
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для змазування)
  • Твердий сир - За смаком
сьомга в духовці - фото крок 1
1. На лист або глибоку форму укласти лист фольги і змастити його олією. Лук промити і нарізати кільцями. Розкласти кільця цибулі по фользі.
сьомга в духовці - фото крок 2
2. Беремо потрібну кількість стейків. Їх потрібно промити і обсушити. Натерти шматочки риби сіллю і перцем.
сьомга в духовці - фото крок 3
3. На підготовлену фольгу з цибулею викласти наші стейки.
сьомга в духовці - фото крок 4
4. Зверху, на викладену рибу, розкласти залишилися кільця цибулі.
сьомга в духовці - фото крок 5
5. Фольгу з усіх боків щільно закрити навколо риби, щоб під час запікання не витік сік. Запікати рибу протягом 25 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. За кілька хвилин до готовності вийняти лист з духовки, відкрити фольгу і посипати рибу тертим сиром. Поставити назад в духовку з відкритою фольгою, щоб сир розплавився, а рибка трохи присмажилася.

Схожі рецепти