Сьомга в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга багата вітамінами і мінералами. Жирні кислоти, які знаходяться в рибі, позитивно впливають на обмінні процеси в організмі і шкіру. Риба, приготована у фользі, не втрачає корисних якостей.
Кількість порцій: 4
- Стейки сьомги - 4 штуки (за кількістю порцій)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (за кількістю порцій)
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для змазування)
- Твердий сир - За смаком
1. На лист або глибоку форму укласти лист фольги і змастити його олією. Лук промити і нарізати кільцями. Розкласти кільця цибулі по фользі.
2. Беремо потрібну кількість стейків. Їх потрібно промити і обсушити. Натерти шматочки риби сіллю і перцем.
3. На підготовлену фольгу з цибулею викласти наші стейки.
4. Зверху, на викладену рибу, розкласти залишилися кільця цибулі.
5. Фольгу з усіх боків щільно закрити навколо риби, щоб під час запікання не витік сік. Запікати рибу протягом 25 хвилин в духовці при температурі 200 градусів. За кілька хвилин до готовності вийняти лист з духовки, відкрити фольгу і посипати рибу тертим сиром. Поставити назад в духовку з відкритою фольгою, щоб сир розплавився, а рибка трохи присмажилася.