Рецепт Сьомга під соусом в духовці фото

Сьомга під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Сир, Сьомга
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси

Дуже люблю рибу, особливо - сьомгу. Перепробувавши безліч варіантів приготування, зупинився на даному рецепті. Сьомга запікається в духовці під простим соусом з часнику, сметани, сиру і зелені.

Ви вже знаєте, як зробити сьомгу під соусом в духовці. Хотілося б ще порекомендувати (так би язикати - на додаток) подавати основне блюдо до столу з келишком червоного напівсолодкого вина + свіжі овочі: брокколі, томати або листя салату. Дуже смачно!

  • Сьомга - 500 грам (стейки)
  • Крем - 100 грам
  • Сир твердий - 50 грам
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
сьомга під соусом в духовці - фото крок 1
Сьомгу промиваємо і очищаємо від луски, видаляємо кісточки і нарізаємо порційними шматочками. Солимо і перчимо по обидва боки.
сьомга під соусом в духовці - фото крок 2
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обсмажуємо рибу з двох сторін, щоб злегка підрум'яниться.
сьомга під соусом в духовці - фото крок 3
Приготуємо соус. Змішуємо в одній ємності: подрібнений кріп, лимонний сік, сметану і тертий сир.
сьомга під соусом в духовці - фото крок 4
Перекладаємо сьомгу в форму для запікання і поливаємо соусом. Готуємо страва в духовці 20 хвилин, температура 190 градусів.
сьомга під соусом в духовці - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти