Сьомга під соусом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю рибу, особливо - сьомгу. Перепробувавши безліч варіантів приготування, зупинився на даному рецепті. Сьомга запікається в духовці під простим соусом з часнику, сметани, сиру і зелені.
Ви вже знаєте, як зробити сьомгу під соусом в духовці. Хотілося б ще порекомендувати (так би язикати - на додаток) подавати основне блюдо до столу з келишком червоного напівсолодкого вина + свіжі овочі: брокколі, томати або листя салату. Дуже смачно!
- Сьомга - 500 грам (стейки)
- Крем - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Кріп - 1/2 пучка
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Сьомгу промиваємо і очищаємо від луски, видаляємо кісточки і нарізаємо порційними шматочками. Солимо і перчимо по обидва боки.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обсмажуємо рибу з двох сторін, щоб злегка підрум'яниться.
Приготуємо соус. Змішуємо в одній ємності: подрібнений кріп, лимонний сік, сметану і тертий сир.
Перекладаємо сьомгу в форму для запікання і поливаємо соусом. Готуємо страва в духовці 20 хвилин, температура 190 градусів.
Смачного!