Рецепт Сироп калини фото

Сироп калини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Калина
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На швидку руку
Заготовки, Десерти, Сироп

Калина - надзвичайно корисна ягода. Сироп з неї стане відмінним доповненням до чаю, желе, тортам, морозиву.

Приготувати сироп з калини дуже просто і швидко. Щоб прибрати специфічну гіркоту цієї ягоди, надішліть її на добу в морозильну камеру. Якщо у вас немає блендера, пропустіть калину через м'ясорубку. Сироп не тільки володіє пікантним, кисло-солодким смаком, але і вбереже вас від застуди, підтримає серце і судини. Успіху і не хворійте!

  • Калина - 350 грам (чиста вага)
  • Цукор - 350 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
сироп калини - фото крок 1
Для приготування сиропу візьміть калину, цукор і воду.
сироп калини - фото крок 2
Ягоди калини відокремити від гілок, помийте.
сироп калини - фото крок 3
Після викладіть в блендер.
сироп калини - фото крок 4
Подрібніть в блендері ягоди.
сироп калини - фото крок 5
Протріть калину через сито. Вийшло ягідне пюре.
сироп калини - фото крок 6
Макуха від ягід викладіть в каструлю. Залийте водою і проваріть 5 хвилин. Після відкриття шляху деформації.
сироп калини - фото крок 7
Ягідне пюре викладіть в каструлю.
сироп калини - фото крок 8
Пюре залийте відваром з макухи.
сироп калини - фото крок 9
Всипте цукор, перемішайте.
сироп калини - фото крок 10
Проваріть пюре з відваром і цукром 5 хвилин і вимикайте.
сироп калини - фото крок 11
Сироп з калини готовий. Охолодіть і подавайте до чаю, морозиву, мінеральній воді.

Схожі рецепти