Сироп базиліка
(покроковий рецепт з фото)
Цей сироп базиліка використовується у вигляді соусу для приготування різних страв, підлив або подається до чаю і лимонаду. Для кислих страв сироп базиліка також широко застосовується. Цікава добавка!
Якщо ви любите базилік, то цей рецепт для вас! Такий сироп базиліка відмінно підійде до кислих страв і навіть до гарячих напоїв у вигляді чаю. Готується він швидко, а зберігається досить довго (в темному і прохолодному місці).
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 1 кілограм
- Базилік - 6 Пучков
- Лимон - 1 штука
- Пектин - За смаком
1. Базилік використовується не тільки як пряність, але і як основа для чудового соусу, який підійде до багатьох страв.
2. Цукора нам знадобиться багато - кілограм, готового сиропу на виході теж вийде багато. Заздалегідь підготуйте кілька стерилізованих банок (у мене вийшло 2 по 0, 5 л.).
3. Закип'ятіть воду, всипте в неї цукор. Влийте сік лимона, прокип'ятіть близько п'яти хвилин. Після цього додайте листочки зеленого базиліка і проваріть ще близько 15 хвилин. Далі сироп слід процідити і проварити ще близько 10 хвилин.
4. Якщо хочете зберегти такий сироп на тривалий термін, розлийте його по банках і закатати. Зберігається сироп базиліка в прохолодному і темному місці.