Рецепт Сироп базиліка фото

Сироп базиліка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Зелень, Базилік
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На швидку руку
Соуси

Цей сироп базиліка використовується у вигляді соусу для приготування різних страв, підлив або подається до чаю і лимонаду. Для кислих страв сироп базиліка також широко застосовується. Цікава добавка!

Якщо ви любите базилік, то цей рецепт для вас! Такий сироп базиліка відмінно підійде до кислих страв і навіть до гарячих напоїв у вигляді чаю. Готується він швидко, а зберігається досить довго (в темному і прохолодному місці).

  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 1 кілограм
  • Базилік - 6 Пучков
  • Лимон - 1 штука
  • Пектин - За смаком
сироп базиліка - фото крок 1
1. Базилік використовується не тільки як пряність, але і як основа для чудового соусу, який підійде до багатьох страв.
сироп базиліка - фото крок 2
2. Цукора нам знадобиться багато - кілограм, готового сиропу на виході теж вийде багато. Заздалегідь підготуйте кілька стерилізованих банок (у мене вийшло 2 по 0, 5 л.).
сироп базиліка - фото крок 3
3. Закип'ятіть воду, всипте в неї цукор. Влийте сік лимона, прокип'ятіть близько п'яти хвилин. Після цього додайте листочки зеленого базиліка і проваріть ще близько 15 хвилин. Далі сироп слід процідити і проварити ще близько 10 хвилин.
сироп базиліка - фото крок 4
4. Якщо хочете зберегти такий сироп на тривалий термін, розлийте його по банках і закатати. Зберігається сироп базиліка в прохолодному і темному місці.

Схожі рецепти