Сирний крем для бісквітного торта
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий, повітряний, ніби хмаринка, крем схожий на ніжне суфле. Ідеально підходить для прошарку святкового торта. Перед вами простий рецепт, як приготувати сирний крем для бісквітного торта.
Ретельно вибирайте сир для цього крему. У мене - м'який домашній без крупинок. Підійдуть також маскарпоне або сирний сир, їх не доведеться протирати через сито. Крем добре тримає форму, не розтікається. Якщо його розкласти по креманках і дати застигнути, можна подавати як окремого десерту. Готуйте з задоволенням!
- Сир - 300 грам
- Вершки 33% - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - 120 грам
- Желатин швидкорозчинний - 20 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Ананас консервований - 1 штука (банку)
- Бісквітні коржі - 2 штуки
Підготуйте необхідні продукти. Злийте сироп з консервованого ананаса.
Желатин залийте водою і відставте набухати. Потім розпустіть на водяній бані або в каструлі з товстим дном. Чи не кип'ятіть!
Сир протріть через сито або за допомогою блендера. Збийте з цукровою пудрою і вершками.
Додайте желатин тонкою цівкою, продовжуючи збивати протягом 5 хвилин.
Додайте шматочки ананаса, перемішайте.
Влийте крем на підготовлений бісквітний корж в силіконової формі, прикрийте другим і поставте застигати в холодильник мінімум на 2 годину. Потім акуратно витягніть торт з форми, покрийте глазур'ю. Я ставлю на ніч, при цьому краще розкривається смак коржів.
Приємного чаювання!