Сирний хмиз
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Чи знаєте ви, що з сиру можна приготувати дуже смачний хмиз? якщо знаєте, то напевно вже оцінили його чудовий ніжний смак, і з темами, хто не знає, ділюся рецептом.
Опис приготування:
Якщо в холодильнику завалялася пачка сиру, а ви не знаєте, що приготувати до чаю, щоб швидко, смачно і багато, раджу приготувати сирний хмиз. З цим впорається навіть недосвідчена господиня, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Сир - 150 грам
- Борошно - 130-150 грам
- Цукор - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування хмизу.
У миску викладіть сир, вбийте яйце, всипте цукровий пісок.
Пробийте сир занурювальним блендером, щоб не було грудочок.
У борошно додайте сіль і розпушувач.
Всипте борошно до сирної маси, змішайте силіконової лопаткою.
Подальший заміс тесту продовжуйте на столі. Замісити м'яке і еластичне тісто.
Розкачайте тісто в пласт, наріжте на невеликі пластинки.
У центрі пластинки з тіста зробіть поздовжній розріз і виверніть її.
Влийте достатню кількість рослинної олії на сковороду і як слід розігрійте його, викладіть заготовки з тіста і обсмажте з обох сторін.
Обсмажений хмиз викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
При бажанні можна присипати сирний хмиз цукровою пудрою. Він вийшов дуже ніжним і смачним. Робіть відразу подвійну порцію, такий хмиз точно буде нарозхват.