Сирний десерт з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Сирний десерт з малиною просте і в той же час складне кулінарне творіння! Якщо правильно приготувати сирний десерт, то від кондитерського десерту він мало чим відрізнятиметься!
Сирний десерт з малиною може відняти у Вас досить тривалий відрізок часу, проте я запевняю, що воно того варто. Якщо перший шар погано застигає, просто потримайте форму довше в холодильнику. Якщо крем виходить надто рідким, то раджу додати більше сиру і довше збивати блендером.
- Малиновий джем - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Желатин - 30 грам
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Сир - 120 грам
- Крем 30% - 450 грам
Спочатку слід приготувати пісочне тісто. Для цього вершкове масло порубати з борошном в дрібну крупку, додати жовток і цукор. Замісити тісто до тугого стану. Потім закрити плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачати, вирізати форму, розкласти тісто на деко, проколоти виделкою, закрити папером для випікання, насипати зверху рису або бобових (що папір не злетіла) і відправити в духовку запікатися на 10-15 хвилин (при температурі 200 г).
Готуємо сирний крем. Для цього в глибокій мисці за допомогою блендера збити сир, додати до нього цукор, ванілін і желатин і знову збити. Желатин готується заздалегідь, таким чином: желатин розвести в підлогу склянці води, поставити на плиту і довести до кипіння, але не кип'ятити. Дати желатину охолонути. Потім додати сметану і знову добре збити. Потім в форму налити перший шар крему і поставити в холодильник на 15 хвилин.
З малинового желе вирізати коло поменше і покласти на застиглий шар крему.
І відразу залити другим шаром сирного крему. Заливати не до кінця. І знову відправити в холодильник на 15 хвилин.
Потім йде друге коло желе вже побільше.
І знову заливаємо останнім шаром крему.
Залити останній шар крему. Тупим боком ножа вирівняти поверхню. Поставити в холодильник на 2-3 годину, поки десерт повністю не застигне.
Перед подачею застиглий десерт слід обережно опустити в гарячу воду на 20 секунд і потім перевернути форму на пісочне печиво. Прикрасити ягодами малини. Готово!