Рецепт Сирний пиріг з малиною фото

Сирний пиріг з малиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Малина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Малина - це така ягода, яка будь-яку страву зробить досконалим. Тому пропоную рецепт, як приготувати сирний пиріг з малиною. Ніжна сирна випічка ідеально доповнює смак малини.

Опис приготування:

Сир краще взяти домашній або ж не менше 9% жирності. Якщо малини будинку не знайшлося, а пирога хочеться, замініть її смородиною, чорницею або будь-який інший ягодою. Вам сподобається!

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Сир - 500 грам
  • Малина - 200 грам
  • Крем - 100 грам
  • Цукор - 100 грам (в начинку)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука (в начинку)
сирний пиріг з малиною - фото крок 1
1. Просійте борошно з розпушувачем. Додайте до неї охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Розітріть до стану крихти.
сирний пиріг з малиною - фото крок 2
2. Потім додайте яйце і цукор, замісіть м'яке еластичне тісто. Замотайте його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
сирний пиріг з малиною - фото крок 3
3. Для начинки з'єднайте сир, яйце, сметану, цукор звичайний і ванільний, збийте все міксером до однорідного стану.
сирний пиріг з малиною - фото крок 4
4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї охолоджене тісто і розподіліть по формі, формуючи бортики в 4-5 см заввишки.
сирний пиріг з малиною - фото крок 5
5. Вилийте начинку, а зверху викладіть ягоди. Акуратно притисніть бортики пирога до начинки. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
сирний пиріг з малиною - фото крок 6
6. Остиглий пиріг вийміть з форми і присипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти