Сирний пиріг з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Малина - це така ягода, яка будь-яку страву зробить досконалим. Тому пропоную рецепт, як приготувати сирний пиріг з малиною. Ніжна сирна випічка ідеально доповнює смак малини.
Сир краще взяти домашній або ж не менше 9% жирності. Якщо малини будинку не знайшлося, а пирога хочеться, замініть її смородиною, чорницею або будь-який інший ягодою. Вам сподобається!
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарину)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Сир - 500 грам
- Малина - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Цукор - 100 грам (в начинку)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука (в начинку)
1. Просійте борошно з розпушувачем. Додайте до неї охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Розітріть до стану крихти.
2. Потім додайте яйце і цукор, замісіть м'яке еластичне тісто. Замотайте його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
3. Для начинки з'єднайте сир, яйце, сметану, цукор звичайний і ванільний, збийте все міксером до однорідного стану.
4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть в неї охолоджене тісто і розподіліть по формі, формуючи бортики в 4-5 см заввишки.
5. Вилийте начинку, а зверху викладіть ягоди. Акуратно притисніть бортики пирога до начинки. Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Остиглий пиріг вийміть з форми і присипте цукровою пудрою. Смачного!