Сирний тарт з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спекти чудовий ароматний тарт з начинкою зі свіжого сиру і малини. Ніжний сирний смак, хрустка скоринка, стигла річна малина ... Чудово!
Краще зробити пісочне тісто до цього тарту трохи м'якше звичайного і не витримувати його в холодильнику. Основа виходить м'якою з хрусткими краями. Спробуйте і Ви!
- Вершкове масло - 100 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
- Борошно пшеничне в / сорт - 160 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1/3 чайних ложки
- Сир - 400 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Цукор - 100 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Білки яєчні - 3 штуки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Малина - 250 мілілітрів
- М'ята - За смаком
У чаші комбайна пробийте до крихти в пульсовом режимі просіяне з розпушувачем і пудрою борошно разом з шматочками холодного вершкового масла і тертої лимонної цедрою.
Додайте жовтки і сіль, трохи ванільного екстракту.
Пробийте до збирання тесту в кулю.
Розподіліть тісто руками за формою, притискаючи денце і формуючи краю. Трохи наколи дно, накрийте його папером для випічки і насипте зверху сухий квасолі. Випікайте основу в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 7-8. Краї почнуть трохи рум'янитися. Висипати квасоля і зніміть папір, випікайте ще 3-4 хвилини.
Тим часом пробийте блендером сир зі сметаною і половиною цукру до однорідності, додавши лимонну цедру і кукурудзяний крохмаль.
Збийте білки з лимонним соком і цукром, що залишився до стійкої піни, акуратно вмішати їх в сирну масу. Додайте малину і обережно перемішайте.
Вийміть форму з тестом з духовки і викладіть зверху начинку. Поверніть тарт в духовку, знизьте нагрів до 180 градусів і випікайте близько півгодини. Сирна начинка може в середині залишатися рідкуватий.
Готовий тарт остудіть у формі, акуратно вийміть на решітку і остудіть повністю. Прикрасьте тарт ягодами малини і свіжою м'ятою, присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.