Сирна запіканка з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка з меренгою - корисний, смачний і красивий десерт для дорослих і дітей. Ніжний, креязикай шар сиру з візерунками з безе прикрасить будь-який святковий стіл.
Готується сирна запіканка дуже просто. Сир беріть 5-9% жирності, а сметану 15-20%. Час випікання залежить від вашої духовки. Солодка меренга добре поєднується з легкою кислинкою сиру. На мій погляд блюдо цілком самодостатня і не вимагає доповнень у вигляді сметани, меду і так далі.
- Сир - 400 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 180 грам(60 грам - в сир, 120 грам - в merengu)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка

Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.

Викладіть сир в миску.

Додайте цукор.

Жовтки відокремте від білків і викладіть в миску з сиром і цукром.

Додайте сметану і дрібку солі.

Збийте блендером сир, жовтки, цукор, сіль і сметану до однорідної кремової консистенції.

Всипте борошно і крохмаль.

Перемішайте, щоб не було грудочок. Можна ще раз збити блендером.

Форму для випікання змастіть маслом і викладіть сирне тісто.

Готуйте запіканку в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 35-40 хвилин.

Білки викладіть в миску.

Додайте цукор і перемішайте.

Збивайте білки з цукром і дрібкою лимонної кислоти на водяній бані до утворення густої, однорідної меренги.

За допомогою кулінарного мішка з насадкою зробіть візерунки на запіканці.

Сирна запіканка з меренгою готова.

Подавайте запіканку до столу в теплому або холодному вигляді.