Швидкий шоколадний торт (дуже легко готувати)
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий шоколадний торт - просто знахідка для тих, хто любить ласувати смачною солодкою випічкою, але не може довго возитися з замешиванием тесту і випіканням коржів. Торт готується за лічені хвилини!
Цьому торту навіть не потрібно довго просочуватися, коржі настільки м'які і ніжні, що просто тануть у роті, а крем тільки підкреслює їхню ніжність. Все просто: спечіть шоколадний корж, розріжте його на 2 частини, змастіть їх кремом. І все! Можете відразу ж готувати ароматний чай і влаштовувати чаювання для всієї родини! Далі пропоную вам відмінний рецепт, як приготувати швидкий шоколадний торт, який дуже легко готувати!
- Згущене молоко - 350 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки(2 шт. - в тісто, 1 шт. - в вершках)
- Борошно - 200 грам(130 г - в тісто, 70 г - в вершках)
- Какао - 50 грам(25 г - в тісто, 25 г - в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Молоко - 500 мілілітрів
Збийте 2 яйця до посветления маси і збільшення її в об'ємі в 3 рази. Потім додайте згущене молоко, трохи соди і какао. В останню чергу всипте борошно і перемішайте отриману масу.
Вилийте тісто в круглу форму (діаметр 21-23 см.), змащену вершковим або рослинним маслом.
Ставте пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готовність пирога перевіряйте сірником: просто застроміть її в пиріг, якщо вона залишиться сухою, значить пиріг готовий і його можна виймати з духовки.
Дайте коржу злегка охолонути, а потім розріжте його на дві частини.
Приготуйте крем. Для цього змішайте яйце з цукром, додайте борошно і молоко. Перемішайте.
Всипте необхідну кількість какао, гарненько перемішайте і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуйте віночком, поки маса не загусне.
Крем готовий. Остудіть його.
Рясно змастіть корж кремом, зверху накрийте другим коржем і змастіть кремом зверху і з боків. За бажаю зверху можете полити шоколадом або шоколадною глазур'ю.
Торт готовий. Його можна подавати відразу ж після приготування. Приємного чаювання!