Дуже шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Любите шоколад? А як щодо шоколадного десерту до свята? Рекомендую відмінний і простий рецепт, як приготувати дуже шоколадний торт. Він складається з шоколадних коржів і шоколадного крему.
Для приготування коржів використовую какао, а крем роблю з шоколаду. Можете використовувати молочний або чорний, а також їх поєднання. Готовий торт можете прикрасити на свій розсуд: горіхи, крем, шоколадні або різнокольорові драже.
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Вода - 1 1/4 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Шоколад - 430 грам
- Вершки - 1, 5 склянки
1. У миску викладіть шоколад. У мікрохвильовій печі нагрійте жирні вершки і влийте їх в миску до шоколаду.
2. Залиште вершки з шоколадом на 5 хвилин, перемішайте.
3. Спершу маса буде зерниста, потім придбає однорідну консистенцію. Накрийте крем плівкою і залиште на час приготування тіста.
4. Змішайте борошно з содою, розпушувачем і сіллю.
5. В окремій мисці збийте вершкове масло, потім введіть до нього цукор і збивайте ще 2-3 хвилини.
6. Додайте до масла ваніль і какао, перемішайте.
7. По одному введіть курячі яйця, гарненько перемішуючи після кожного.
8. З'єднайте воду з молоком і відправте в мікрохвильову піч на 2, 5 хвилини.
9. Введіть борошняну суміш в масляну і на низькій швидкості змішайте міксером.
10. Тонкою цівкою влийте в тісто гарячу суміш з молока і води, змішайте на низьких оборотах.
11. Підготуйте 2 круглі форми для випікання: змастіть кожну маслом і розділіть між ними тісто.
12. Випікайте коржі в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини, потім перекладіть коржі на решітку і залиште до охолодження.
13. Після охолодження коржів змастіть їх кремом, потім змастити краю і сторони. Насолоджуйтесь смачним тортом через 1-2 годин.