Швидкісна картопелька
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви картоплю? впевнена, більшість відповість ствердно. Я теж люблю, а тому дуже люблю знаходити все нові і нові страви з неї. Сьогодні поділюся з вами відмінним рецептом картоплі.
Рецепт, як приготувати швидкісну картопельку, неймовірно простий, не багатьом складніше приготування омлету. Але блюдо виходить в рази смачніше і ситніше. Віддалено воно нагадує деруни, але з яйцями виходить набагато смачніше. Таку швидкісну картопельку раджу подавати з різними соусами, мені подобається і з майонезом, і з кетчупом, а ще часто для цієї картопельки я готую сметанно-часниковий соус. Всім моїм дуже подобається!
- Картопля - 4 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте під проточною водою. З 1 яйце я беру дві середні картоплини.
Натріть картоплю на крупній тертці, злегка відіжміть виділилася рідина.
До натертого картоплі додайте яйця, сіль і перець. Гарненько все перемішайте.
Половину картопляно-яєчної маси викладіть в сковороду, на якій попередньо розігрійте трохи рослинного масла. Розрівняйте лопаткою, щоб вийшов тонкий шар. Смажте на середньому вогні до золотистої скоринки.
Потім картопляний корж (або млинець, не знаю, як правильно назвати його) переверніть і підсмажте на звороті. Аналогічно приготуйте і другий корж. Як вид, усієї маси мені вистачило, щоб приготувати два великих картопляних млинця.
Перед подачею розріжте кожен корж на 4 частини, так буде зручніше брати його і вмочати в соус. Їжте із задоволенням!