Штрудель зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Люблю випічку, але ось возитися з тестом мені не охота. Розповім, як приготувати штрудель зі свининою. На відміну від солодкого варіанти, цей можна взяти з собою замість бутербродів для перекусу.
Для приготування використовую бездріжджове листкове тісто, воно добре пропікається, тому возитися з ним немає потреби. Використовуйте не покупної фарш, а зроблений самостійно, з цільних шматків свинини. Випічка виходить смачною, ароматної, з рум'яною скоринкою.
- Листкове тісто - 500 грам
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Цибуля чищу і мою, нарізаю дрібними кубиками, морквину чищу і мою, потім натираю на крупній тертці.
2. М'ясо мою і нарізаю шматочками, навіщо подрібнюю ножем. Змішую його з подрібненими овочами, за смаком солю і додаю спеції.
3. Сковороду з соняшниковою олією ставлю на вогонь, розігріваю гарненько, викладаю фарш з овочами, обсмажую до готовності.
4. Готове тісто розкочують в пласт товщиною 3 міліметра. Викладаю обсмажений фарш.
5. Підбираю краю тесту, загортаю їх, формуючи прямокутник.
6. Форму для випічки змащую олією, викладаю в неї штрудель, яйцо вбиваю в миску, змащую їм верхівку тіста.
7. Відправляю штрудель в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
8. Готову випічку трохи остуджують і нарізаю шматочками, затем подаю к столу. Смачного!