Штрудель з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Знаменитий віденський штрудель готують, зрозуміло, з яблуками або вишнями, але рецепт приготування штруделя з грушею теж має право на існування. Тим більше, що за цим рецептом він виходить відмінним!
Щоб надати нашому штрудель більше цікавих смакових відтінків, ми покладемо в начинку не тільки груші, але ще і журавлину, funduk, лимон і корицю. Вийде просто смакота, Запевнюю вас! головне, не забудьте заздалегідь розморозити тісто!
- Листкове тісто готове - 500 грам
- Груші - 2-3 штук
- Журавлина - 1 Склянка
- Funduk - 1/3 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор коричневий - 5 Ст. Ложок
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - За смаком
Натерти цедру і видавити сік з половинки лимона.
Груші вимити, обсушити рушником, позбавити від серцевини і нарізати великими часточками. Змішати з журавлиною, розмеленим і злегка обсмаженою на сухій сковороді фундуком, цедрою і соком лимона, 4 столовими ложками цукру і корицею.
Пласти тіста розкачати як можна тонше. Робити це краще на чистому кухонному рушнику або пекарської папері - так буде простіше переносити їх. Накладаємо один пласт тесту на інший внахлест (15-20 сантиметрів), щоб вийшов один великий прямокутник, і змащуємо вершковим маслом.
Розкласти на тісто начинку, залишаючи відступи з країв приблизно 5 сантиметрів. Присипати начинку крохмалем.
Обережно згорнути рулет, защипнути краю і перенести на застелений пекарської папером деко.
Посипати цукром і запікати при температурі 180-200С приблизно 40-45 хвилин.
Злегка остиглий штрудель з грушею посипаємо сумішшю цукрової пудри і кориці.
Приємного чаювання!
Злегка остиглий штрудель з грушею посипаємо сумішшю цукрової пудри і кориці.
Приємного чаювання!