Рецепт Штрудель з грушею фото

Штрудель з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Фрукти, Груша
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Струдель

Знаменитий віденський штрудель готують, зрозуміло, з яблуками або вишнями, але рецепт приготування штруделя з грушею теж має право на існування. Тим більше, що за цим рецептом він виходить відмінним!

Щоб надати нашому штрудель більше цікавих смакових відтінків, ми покладемо в начинку не тільки груші, але ще і журавлину, funduk, лимон і корицю. Вийде просто смакота, Запевнюю вас! головне, не забудьте заздалегідь розморозити тісто!

  • Листкове тісто готове - 500 грам
  • Груші - 2-3 штук
  • Журавлина - 1 Склянка
  • Funduk - 1/3 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Цукор коричневий - 5 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - За смаком
штрудель з грушею - фото крок 1
Натерти цедру і видавити сік з половинки лимона.
штрудель з грушею - фото крок 2
Груші вимити, обсушити рушником, позбавити від серцевини і нарізати великими часточками. Змішати з журавлиною, розмеленим і злегка обсмаженою на сухій сковороді фундуком, цедрою і соком лимона, 4 столовими ложками цукру і корицею.
штрудель з грушею - фото крок 3
Пласти тіста розкачати як можна тонше. Робити це краще на чистому кухонному рушнику або пекарської папері - так буде простіше переносити їх. Накладаємо один пласт тесту на інший внахлест (15-20 сантиметрів), щоб вийшов один великий прямокутник, і змащуємо вершковим маслом.
штрудель з грушею - фото крок 4
Розкласти на тісто начинку, залишаючи відступи з країв приблизно 5 сантиметрів. Присипати начинку крохмалем.
штрудель з грушею - фото крок 5
Обережно згорнути рулет, защипнути краю і перенести на застелений пекарської папером деко.
штрудель з грушею - фото крок 6
Посипати цукром і запікати при температурі 180-200С приблизно 40-45 хвилин.
Злегка остиглий штрудель з грушею посипаємо сумішшю цукрової пудри і кориці.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти