Штрудель з грушею і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і смачний штрудель з соковитою начинкою та кулькою морозива, чашечка кави або чаю і улюблена книга ... Хочете провести свій вихідний день красиво і смачно? Готуємо штрудель легко і просто!
Тонке хрустке тісто, соковита і ароматна начинка - це все про штрудель, знаменитому віденському десерті. Готується він дуже легко і досить швидко за уязика, що у вашій морозилці є готове листкове тісто (я запаслива господиня, і листкове тісто у мене є завжди). Традиційно штрудель готують з яблуками або вишнею, я ж вирішила спробувати поєднати грушу і яблуко, вийшло смачно. В начинку, по бажанню, можна додати корицю або ваніль. Хочете дізнатися, як приготувати штрудель з грушею і яблуком? Читаємо і дивимося рецепт!
- Листкове тісто - 250 грам (бездрожжевое)
- Яблуко - 1 штука (велике)
- Груша - 1 штука (велика твердих сортів)
- Журавлина sushenaya - 2 Ст. Ложки (або родзинки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (за смаком)
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сухарі пшеничні - 3 штуки (або мелені - 0, 5 склянки)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. Дістаємо листкове тісто з морозилки і викладаємо на лист пергаменту, злегка присипаний борошном. Нехай тісто відтане.
2. Підготуємо фрукти. Вимиємо яблуко і грушу, очистимо від шкірки і серцевини з насінням. Я використовую сушену журавлину і не замочую її в окропі.
3. Нарізаємо яблуко і грушу маленькими кубиками і скроплюємо соком лимона, додаємо журавлину або родзинки і перемішуємо.
4. На великому вогні розтопити на сковороді вершкове масло і додамо до нього цукор, перемішаємо.
5. Додаємо нарізані фрукти і, помішуючи, карамелізуйте хвилини 10. Бажано, щоб випарувалася вся рідина. Потім охолоджуємо масу. Начинка для штруделя готова.
6. Сухарі подрібнюємо в крихту.
7. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, за розміром більше стандартного аркуша пергаменту для випічки. І посипаємо рівним шаром сухарів, відступаючи з одного краю приблизно на 5-6 см, а з боків - близько 2 см.
8. Поверх сухарів рівномірно розподіляємо остигнула (! !! ) начинку.
9. Загортаємо бічні краї пласта тіста, а потім за допомогою пергаменту звертаємо штрудель.
10. Протилежний край пласта тіста змажемо водою і остаточно сформуємо штрудель-рулет.
11. Перекладаємо штрудель разом з пергаментом на деко. Я експериментувала: зробила на половині штруделя розрізи верхнього шару тесту гострим ножем. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
12. І запікаємо хвилин 35-40, до красивого рум'яного кольору. Різниці між надрізаним і суцільним штруделем немає, спекли однаково. Надрізаний виглядає нарядно
13. Ось так виглядає штрудель в розрізі.
14. Посипаємо штрудель цукровою пудрою і насолоджуємося!