Рецепт Штрудель з грушею і яблуком фото

Штрудель з грушею і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Листкове тісто, Груша
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Струдель

Ароматний і смачний штрудель з соковитою начинкою та кулькою морозива, чашечка кави або чаю і улюблена книга ... Хочете провести свій вихідний день красиво і смачно? Готуємо штрудель легко і просто!

Тонке хрустке тісто, соковита і ароматна начинка - це все про штрудель, знаменитому віденському десерті. Готується він дуже легко і досить швидко за уязика, що у вашій морозилці є готове листкове тісто (я запаслива господиня, і листкове тісто у мене є завжди). Традиційно штрудель готують з яблуками або вишнею, я ж вирішила спробувати поєднати грушу і яблуко, вийшло смачно. В начинку, по бажанню, можна додати корицю або ваніль. Хочете дізнатися, як приготувати штрудель з грушею і яблуком? Читаємо і дивимося рецепт!

  • Листкове тісто - 250 грам (бездрожжевое)
  • Яблуко - 1 штука (велике)
  • Груша - 1 штука (велика твердих сортів)
  • Журавлина sushenaya - 2 Ст. Ложки (або родзинки)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (за смаком)
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сухарі пшеничні - 3 штуки (або мелені - 0, 5 склянки)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 1
1. Дістаємо листкове тісто з морозилки і викладаємо на лист пергаменту, злегка присипаний борошном. Нехай тісто відтане.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 2
2. Підготуємо фрукти. Вимиємо яблуко і грушу, очистимо від шкірки і серцевини з насінням. Я використовую сушену журавлину і не замочую її в окропі.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 3
3. Нарізаємо яблуко і грушу маленькими кубиками і скроплюємо соком лимона, додаємо журавлину або родзинки і перемішуємо.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 4
4. На великому вогні розтопити на сковороді вершкове масло і додамо до нього цукор, перемішаємо.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 5
5. Додаємо нарізані фрукти і, помішуючи, карамелізуйте хвилини 10. Бажано, щоб випарувалася вся рідина. Потім охолоджуємо масу. Начинка для штруделя готова.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 6
6. Сухарі подрібнюємо в крихту.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 7
7. Розкачуємо тісто в тонкий пласт, за розміром більше стандартного аркуша пергаменту для випічки. І посипаємо рівним шаром сухарів, відступаючи з одного краю приблизно на 5-6 см, а з боків - близько 2 см.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 8
8. Поверх сухарів рівномірно розподіляємо остигнула (! !! ) начинку.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 9
9. Загортаємо бічні краї пласта тіста, а потім за допомогою пергаменту звертаємо штрудель.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 10
10. Протилежний край пласта тіста змажемо водою і остаточно сформуємо штрудель-рулет.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 11
11. Перекладаємо штрудель разом з пергаментом на деко. Я експериментувала: зробила на половині штруделя розрізи верхнього шару тесту гострим ножем. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 12
12. І запікаємо хвилин 35-40, до красивого рум'яного кольору. Різниці між надрізаним і суцільним штруделем немає, спекли однаково. Надрізаний виглядає нарядно
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 13
13. Ось так виглядає штрудель в розрізі.
штрудель з грушею і яблуком - фото крок 14
14. Посипаємо штрудель цукровою пудрою і насолоджуємося!

Схожі рецепти